ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα Mac ‘n’ Cheese είναι μια αγαπημένη συνταγή, που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα και αρέσει σε όλους. Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να μαγειρέψουμε τα μακαρόνια αλά Mac ‘n’ Cheese.
Υλικά
500 γρ. γάλα (50 γρ. + 450 γρ.)
20 γρ. κορν φλάουρ
250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο (50 γρ. + 50 γρ.)
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη (50 γρ. + 50 γρ.)
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
50 γρ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι, και βράζουμε για 6 λεπτά.
Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 50 γρ. από το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ με ένα σύρμα χειρός.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 450 γρ. γάλα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει λείο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό τσένταρ, τη μισή μοτσαρέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: Άκης Πετρετζίκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζο Μπάιντεν: Συνομίλησε με τον Ζελένσκι, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υποστήριξης της Ουκρανίας
- Νότια Κορέα: Τα «μαύρα κουτιά» της Jeju Air σταμάτησαν την καταγραφή 4 λεπτά πριν τη συντριβή
- Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή
- Mαίνονται οι πυρκαγιές στο Λος Άντζελες: Τουλάχιστον 11 οι νεκροί – Απαγόρευση κυκλοφορίας εν μέσω λεηλασιών