Ένα νόστιμο και υπέροχο φαγητό, που θα ξετρελάνει ολόκληρη την οικογένεια και ειδικά τα παιδιά, τα οποία θα γλείφουν τα δάχτυλά τους. Ειδικά για το μεσημέρι της Κυριακή είναι ό,τι πρέπει, γι΄αυτό και δείτε πώς να φτιάξετε τα αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που μάς δίνει τη συνταγή της στο argiro.gr.
Υλικά Συνταγής:
800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
(μια φορά περασμένο από τη μηχανή του κιμά)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
(μουσκεμένο και στυμμένο)
2 μεγάλα κρεμμύδια
τριμμένα στον τρίφτη
1 ώριμη σφιχτή ντομάτα
(τριμμένη στον τρίφτη)
1/3 φλ. ξίδι από κρασί
1 αυγό
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικός ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση:
Για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια, πρώτα σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. (Αν σας μείνουν τηγανισμένα κεφτεδάκια, την επόμενη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφού βράσει για 10΄ ρίξτε τους κεφτέδες να πάρουν μία βράση).
Πηγή: argiro.gr