ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μοναδική και αρωματική βασιλόπιτα με μπισκότα. Φτιάξτε τη αν θέλετε να ξεφύγετε από τις συνηθισμένες βασιλόπιτες και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι.
Υλικά Συνταγής
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1φλ. βούτυρο
- 5 αυγά
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)
- 2 βανίλιες
- 1φλ. χυμό πορτοκάλι
- ½ κ.γλ. σόδα μαγειρική
- 1 συσκευασία (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Για την επικάλυψη
- άχνη ζάχαρη
- mini μπισκότα γεμιστά
Εκτέλεση
Για τη βασιλόπιτα με πορτοκάλι και μπισκότα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7΄- 8΄ να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τ’ αυγά, το ξύσμα και το αλάτι. Διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι και το προσθέτουμε. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι μεγάλη ή ταψάκι 28 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση του ταψιού, αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα μπισκότα.
Σε αυτή τη φάση βάζουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις για περίπου 50΄ με 1 ώρα.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με τη λάμα ενός μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε άχνη ή απλώνουμε γλάσο και σχηματίζουμε τη χρονιά με mini μπισκότα.
Πηγή: www.argiro.gr