ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υλικά Συνταγής
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 καρότο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- λίγος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γραμ. κοφτό μακαρόνι
- 250 γραμ. φέτα
- 250 γραμ. γραβιέρα
- 1 κεσές γιαούρτι
- 6 αυγά
- 6 φλ. γάλα
- 2 φλ. νερό
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για το εύκολο παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ, ρίχνουμε πρώτα σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά. Σβήνουμε με κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος). Προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 βαθμούς στον αέρα (στη μεσαία σχάρα). Ψήνουμε για 40′.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος.
Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.
Πηγή: argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η πιο απλή μακαρονάδα cacio e pepe που αξίζει να δοκιμάσετε (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζουμερό χοιρινό κότσι με πατάτες για το γιορτινό τραπέζι (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: To πιο εύκολο επιδόρπιο για το Σαββατοκύριακο: Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γκοφρέτα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε εκτός Ελλάδας – Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερες τράπεζες
- Kristina Blahnik: Από την αρχιτεκτονική στην κυριαρχία του Manolo Blahnik και η μυστική συνταγή της επιτυχίας
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Αττικής Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Μύκονος: Ο μεγαλοκατασκευαστής και η καταδίκη