ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια νόστιμη συνταγή για το αγαπημένο μας λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες. Είναι ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι μας (και όχι μόνο!) και το φαγητό θα κάνει σίγουρα όλη την οικογένεια να θέλει κι άλλο!
Υλικά:
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή σε κομμάτια
5-6 πατάτες
1 μεγάλο λεμόνι
2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι νερό
1 κ.σ.ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Bάζουμε το κοτόπουλο ή τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε γύρω γύρω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να γεμίσει το ταψί μας.
Σε ένα σέικερ βάζουμε το λάδι με τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά. Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε στο σέικερ μισό ποτήρι από το νερό και ξαναχτυπάμε λίγο.
Περιχύνουμε αυτό το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες, έτσι ώστε να πάει παντού.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε το λεμόνι και βάζουμε το τριμμένο σκόρδο και τη ρίγανη.
Τέλος χύνουμε το ένα ποτήρι νερό που μας έχει απομείνει, σιγά σιγά στην μία γωνία του ταψιού.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά γυρνάμε το φούρνο στο grill ώστε να ξεροψηθεί το φαγητό μας.
Αν το νερό “σωθεί” προσθέτουμε λίγο, να υπάρχει πάντα τουλάχιστον μισό εκατοστό, ώστε να ψηθεί το φαγητό μας και να έχουμε ζουμάκι στο τέλος.
(Ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός και ανάλογος με τον φούρνο σας.)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πιο νόστιμο τηγανιτό κοτόπουλο από το Σωτήρη Κοντιζά του MasterChef
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες πένες φούρνου με τυριά και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H πιο απολαυστική ομελέτα από τον Σωτήρη Κοντιζά του Master Chef (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σπάνιος θησαυρός αρχαίων νομισμάτων παραδίδεται από την Ελλάδα στην Τουρκία
- Performance (Αλίκη Παληού και Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Εξασφάλισε έσοδα 17,4 εκατ. δολάρια
- Καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο
- ΠΕΦ: Επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, νέο hub και ειδικότητα στην παρασκευή φαρμάκων