Τι καλύτερο συνοδευτικό από υπέροχες και άκρως μυρωδάτες πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο; Το σκόρδο μαζί με το δενδρολίβανο δίνουν στο φαγητό αυτό μια τόσο λαχταριστή μυρωδιά, που κάνει τις πατάτες ακαταμάχητες. Δοκιμάστε τις ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Υλικά:
1 κιλό πατάτες
2-3 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. πάπρικα
3 κ.γλ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. σκόρδο λιωμένο
1/2 κ.γλ. αλάτι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις απλώνουμε στο ταψί.

Τις περιχύνουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το σκόρδο και το περισσότερο από το δεντρολίβανο.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι γλυκού δεντρολίβανο.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220°C για 20-30 λεπτά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας 2-3 φορές.

πατάτες με δενδρολίβανο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με μπύρα: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο νόστιμη συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 7+1 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά