Μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη μηλόπιτα μας συστήνει ο Άκης Πετρετζίκης.

Για τη μηλόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 220 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά μέτρια
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 600 γρ. μήλα πράσινα
  • χυμό από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό καϊμάκι
  • φύλλα δυόσμου
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα από το λεμόνι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το τζίντζερ, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά, βάζουμε αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και τα ανακατεύουμε για να μη μαυρίσουν.
  • Αλείφουμε ένα ταψί 32×25 εκ. και απλώνουμε λαδόκολλα.
  • Βάζουμε το μισό μείγμα και το απλώνουμε καλά. Βάζουμε τα ¼ από τα μήλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Βάζουμε τα υπόλοιπα μήλα από πάνω.
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι, ζάχαρη άχνη, κανέλα και φύλλα δυόσμου.

Καλή σας όρεξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA: Συνταγή για σπιτική και νόστιμη τούρτα γενεθλίων από τον Άκη Πετρετζίκη