ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη μηλόπιτα μας συστήνει ο Άκης Πετρετζίκης.
Για τη μηλόπιτα θα χρειαστείτε:
- 220 γρ. βούτυρο
- 220 γρ. ζάχαρη καστανή
- 4 αυγά μέτρια
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 600 γρ. μήλα πράσινα
- χυμό από ½ λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- παγωτό καϊμάκι
- φύλλα δυόσμου
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα από το λεμόνι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το τζίντζερ, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά, βάζουμε αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και τα ανακατεύουμε για να μη μαυρίσουν.
- Αλείφουμε ένα ταψί 32×25 εκ. και απλώνουμε λαδόκολλα.
- Βάζουμε το μισό μείγμα και το απλώνουμε καλά. Βάζουμε τα ¼ από τα μήλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Βάζουμε τα υπόλοιπα μήλα από πάνω.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι, ζάχαρη άχνη, κανέλα και φύλλα δυόσμου.
Καλή σας όρεξη!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA: Συνταγή για σπιτική και νόστιμη τούρτα γενεθλίων από τον Άκη Πετρετζίκη