ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια εύκολη συνταγή για καρμπονάρα είναι ό,τι πρέπει για ένα νόστιμο και γρήγορο γεύμα είτε για την παρέα σας είτε για όλη την οικογένεια.
Ο Γιώργος Τσούλης παρουσιάζει όλα τα βήματα για την παρασκευή μιας εύκολης και νόστιμης καρμπονάρα. Η παρακάτω συνταγή είναι για δύο μερίδες και είναι έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά.
Υλικά
- 200 γρ. καπνιστή πασνέτα κομμένο σε κυβάκια
- 120 ml. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
- 200 γρ. ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
- ¼ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 500 γρ. μακαρόνια
- Αλάτι-πιπέρι
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Προετοιμασία και Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120ml. από το νερό.
- Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια.
- Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ, αλάτι, πιπέρι, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Ανάσα» για τον προϋπολογισμό η ρήτρα διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες – Στη Σύνοδο του Μαρτίου οι οριστικές αποφάσεις
- Εισηγμένες εταιρείες: Μοιράζουν μερίσματα «με το καλημέρα», στα 5 δισ. ο πήχης
- Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις
- Τραμπ για Ουκρανία: «Ζητάμε…οτιδήποτε μπορούμε να πάρουμε»
