Μια εύκολη συνταγή για καρμπονάρα είναι ό,τι πρέπει για ένα νόστιμο και γρήγορο γεύμα είτε για την παρέα σας είτε για όλη την οικογένεια.

Ο Γιώργος Τσούλης παρουσιάζει όλα τα βήματα για την παρασκευή μιας εύκολης και νόστιμης καρμπονάρα. Η παρακάτω συνταγή είναι για δύο μερίδες και είναι έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά.

Υλικά

  1. 200 γρ. καπνιστή πασνέτα κομμένο σε κυβάκια
  2. 120 ml. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  3. 200 γρ. ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
  4. ¼ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  5. 500 γρ. μακαρόνια
  6. Αλάτι-πιπέρι
  7. Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Προετοιμασία και Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120ml. από το νερό.
  2. Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια.
  3. Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ, αλάτι, πιπέρι, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.