Μυρωδάτα και υπέροχα κουλουράκια για τις μέρες του Πάσχα, τα οποία τρώγονται όλες τις ώρες και, φυσικά, από όλους! Τα σμυρνέικα πασχαλινά κουλουράκια αποτελούν σημείο κατατεθέν της περιόδου που διανύουμε και είναι λαχταριστά όσο τίποτα άλλο. Δείτε παρακάτω την αυθεντική συνταγή τους:

Υλικά:

1 κιλό (περίπου) αλεύρι μαλακό
250 γραμμάρια φυτίνη ή μαργαρίνη
250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος/φρέσκο
1 αυγό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
350 γραμμάρια ζάχαρη
1/4 ποτηριού του κρασιού κονιάκ
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1-2 αυγά για το άλειμμα των κουλουριών

Κουλουράκια Σμυρνέικα

Μέθοδος εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη με μίξερ. Αυτά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε το βούτυρο/μαργαρίνη και να χτυπήσουμε το μείγμα μας με σύρμα.

Προσθέτουμε το αυγό και κατόπιν όλα τα υγρά (χυμό πορτοκαλιού, κονιάκ, λάδι).

Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι με το μπέικιν σιγά σιγά.

Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη και πλάθουμε σε κουλουράκια.

Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.

Έτοιμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φέτος κάντε τη διαφορά! Χρωματιστά αυγά χωρίς τσόφλι από τον Άκη Πετρετζίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε αφράτες φλαούνες: Το παραδοσιακό πασχαλινό έδεσμα της Κύπρου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η παραδοσιακή και υπέροχη «λαμπροκουλούρα» του Άκη Πετρετζίκη!