Ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο είναι αυτό με τα λαζάνια με μανιτάρια και φέτα, για την έναρξη αυτής της εβδομάδας. Έτσι, γλιτώνουμε το «βάρος» του κιμά, χωρίς να χάνουμε τίποτα σε γεύση. Μια συνταγή που μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια champignon
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κλ. δεντρολίβανο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κύβους μανιταριών
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. θυμάρι
330 γρ. λαζάνια
300 γρ. mix τυριών τριμμένα
300 γρ. φέτα
250 γρ. γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από τα μανιτάρια.

Βάζουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, κύμινο, το μπούκοβο, την κανέλα, τη ζάχαρη, τους κύβους, τον πελτέ και σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα λαδωμένο ταψί 32×25 εκ. στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια 6 λαζάνια. Απλώνουμε τη μισή γέμιση, το 1/3 από το mix των τυριών, το 1/3 από τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια.

Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης