“Πατάτες του ονείρου” αποκαλεί η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αυτή την καταπληκτική συνταγή για πατάτες με βούτυρο.

Χρειάζονται πολύ λίγα υλικά και θα έχετε ένα φαγητό γρήγορο, εύκολο και υπέροχο, γεμάτο με αρώματα. Μπορείτε να απολαύστε τις πατάτες βουτύρου σαν ελαφρύ γεύμα ή να τις βάλετε πλάι σε κρεατικά σε ένα τραπέζι γιορτινό. Είναι το κάτι άλλο!

Δείτε τη συνταγή παρακάτω:

Υλικά Συνταγής:

1/2 κιλό baby πατάτες με λεπτή φλούδα (κομμένες στη μέση)
50 γραμ. Χωριό βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλ. ζωμό κότας
2 κ.σ μουστάρδα
το χυμό από ένα μικρό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1-2 πρέζες φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση:

Για τις πατάτες βουτύρου, διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε στη μέση.

Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.

Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.

Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακιά, βουτυράτη και υπέροχη.

Τη σερβίρετε σκέτη με πράσινη σαλάτα σαν γεύμα ή σαν γαρνιτούρα πλάι σε κρέας, ψάρι η πουλερικά. Ιδανική συνταγή για τραπέζι!

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγαπημένο ριζότο μανιταριών: Εύκολα και νόστιμα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχεις μήλα; Φτιάξε μια πεντανόστιμη μηλόπιτα σε 5′ και θα γλύφεις τα δάχτυλά σου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπέροχα λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ (video)