Γλυκόξινες χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε αυτές τις υπέροχες και απόλυτα γευστικές μπριζόλες με γλυκόξινη σάλτσα και συνοδεύστε τις με μυρωδάτη σαλάτα ταμπουλέ με ρόδι!
Δείτε τη συνταγή παρακάτω:
Συστατικά:
Για τις μπριζόλες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 75 γρ. ξίδι βαλσάμικο με ρόδι
- 4 χοιρινές μπριζόλες καρέ ή λαιμό
Για το ταμπουλέ
- 100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. πλιγούρι βρασμένο
- 25 γρ. δυόσμο
- σπόροι από 1 ρόδι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ αγγούρι
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Για τις μπριζόλες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τα σκόρδα κομμένα στη μέση, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι με ρόδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τις μπριζόλες στη μαρινάδα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά επιπλέον.
- Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα στο ψυγείο για 24 ώρες πριν τις ψήσουμε.
Για το ταμπουλέ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον μαϊντανό, το πλιγούρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ρόδι, τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αγγούρι κομμένο σε κυβάκια, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα με τις μπριζόλες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με θυμάρι.
Πηγή: akispetretzikis.com