Μια εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για νόστιμους χταποδοκεφτέδες. Για την προετοιμασία θα χρειαστείτε 20 λεπτά και για το μαγείρεμα 70 λεπτά. Η συνταγή βγάζει περίπου 16-17 μερίδες.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αρχικά, αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια του χταποδιού.
- Ρίχνουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με τους κόκκους από το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το ξίδι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το πόσο τραγανό θέλουμε το χταπόδι μας.
- Μόλις βράσουμε, αφαιρούμε τους κόκκους πιπεριού που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω στο χταπόδι και το χοντροκόβουμε.
- Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή στο site του Άκη Πετρετζίκη