Μια ιδιαίτερη συνταγή όχι μόνο για το Πάσχα αλλά και για όλο το χρόνο. Το σιρόπι που ποτίζει το σοκολατένιο τσουρέκι το κάνει απλά μαγικό…

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Θα χρειαστούμε:
Για το τσουρέκι

550 γραμ. (4 ⅓ φλ.) αλεύρι δυνατό για τσουρέκι

100 γραμ. (1/2 φλ.) ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.σ. γεμάτη μαγιά στιγμής

3 αυγά μεγάλα

120 γραμ. (1/2 φλ.) γάλα

1/4 κ.γλ. αλάτι

150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

λίγο λιωμένο βούτυρο

2 φόρμες μικρές για κέικ

Για τη γέμιση

50 γραμ. (1/2 φλ.) κακάο

50 γραμ. (1/2 φλ.) άχνη ζάχαρη

125 γρ. λιωμένο βούτυρο

150 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα

100 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

240 γραμ. (1 φλ.) νερό

300 γραμ. (1 ½ φλ) ζάχαρη

φλούδα πορτοκαλιού ακέρωτη

Εκτέλεση