Ένα πολύ γευστικό γλυκό σας προτείνουμε για αυτό το Σαββατοκύριακο, το οποίο είναι και νόστιμο και πολύ εύκολο! Δεν χρειάζονται περισσότερο από δέκα λεπτά για να εκτελέσετε τη συνταγή και να το τοποθετήσετε έπειτα στο ψυγείο για να παγώσει. Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη στο akispetretzikis.com είναι ιδανική για τις στιγμές που θέλουμε ένα δροσερό γλυκό και σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Συστατικά:

1 λίτρο κρέμα γάλακτος, παγωμένη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
170 γρ. κουβερτούρα πραλίνας, λιωμένη και κρυωμένη ελαφρά
100 γρ. καρυδόψιχα

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να γίνει σαντιγί.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σε 3 δόσεις το ζαχαρούχο γάλα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Απλώνουμε μπισκότα σε ένα ταψί 20×30 εκ. καλύπτοντας τον πάτο του. Απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη μισή κουβερτούρα πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε με τη μισή σαντιγί. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί με ένα κουτάλι.
Καλύπτουμε με μπισκότα, από πάνω την υπόλοιπη κουβερτούρα και τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει.
Το υπόλοιπο μπισκότο το χτυπάμε στο μούλτι με την καρυδόψιχα να διαλυθούν αλλά να μη γίνουν σκόνη.
Πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε.

Πηγή: www.akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό το Σαββατοκύριακο (και κάθε βδομάδα!) τρώμε μπραντς στην ταράτσα του Μπάιος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη συνταγή: Γεμιστά του πενταλέπτου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πιο νόστιμες «τηγανητές» πατάτες φούρνου! (video)