Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων “The Met” εντάσσεται αρμονικά στο ιδιαίτερο αστικό τοπίο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και παράλληλα δημιουργεί ένα τοπόσημο για την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανική περιοχή, στην οποία βρίσκεται.
Η έντονη κινητικότητα του περιβάλλοντος χώρου αποτυπώνεται στις τεθλασμένες επιφάνειες των εξωστών, οι οποίες διαφοροποιούνται από όροφο σε όροφο και προσδίδουν την έννοια της κίνησης. Η μελέτη περιέλαβε τόσο την αρχιτεκτονική σύνθεση του κτιρίου όσο και τη διακόσμηση και επίπλωση των εσωτερικών χώρων και τη διαμόρφωση των εξωτερικών.
Στο ισόγειο βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως το μπαρ, τα δύο εστιατόρια και το καθιστικό. Ένα εκ των δύο εστιατορίων, το “Chan”, αποτελεί τη δημιουργία θεματικού σχεδιασμού του γνωστού αρχιτέκτονα Andy Martin. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός χώρου που θα αποτελεί πρωτότυπη ερμηνεία του σύγχρονου ασιατικού σχεδιασμού και στον οποίο δεν θα χρησιμοποιούνταν παρωχημένα αρχιτεκτονικά μοτίβα άλλων ασιατικών εστιατορίων.
Στοιχεία έργου
Αρχιτεκτονική μελέτη: Zege Architects (Ζέππος – Γεωργιάδη & Συνεργάτες)
Μελέτη του εστιατορίου “CHAN”: ΑΜΑ – Andy Martin Associates
Στατική μελέτη: ΥΨΙΛΟΝ – Γιάννης Τσοπανάκης
Η/Μ μελέτη: JEPA – Ι. Παπαγρηγοράκης & Συνεργάτες
Μελέτη φωτισμού: L + DG – Θωμάς Μ. Γραβάνης
Μελέτη αρχιτεκτονικής τοπίου: Zege Architects
Μελέτη γραφιστικών: Alarm Ad
Επίβλεψη: Frank Bazil, Zege Architects
Κατασκευή: ΕΤΕΘ
Χρόνος μελέτης: 2006 – 2008
Χρόνος κατασκευής: 2009