Θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο γεύμα, το οποίο να θυμίζει τα φαγητά της γιαγιάς αλλά σε μια παραλλαγμένη εκδοχή; Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Πρόκειται για ένα απολαυστικό φαγητό ή ορεκτικό, που θα σας καταπλήξει. Δείτε παρακάτω:

Τι χρειάζεστε:

4 φρέσκα κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δενδρολίβανο και θυμάρι, ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι ελιάς, αλάτι και πιπέρι

κολοκυθάκια
Πώς το κάνετε:

  • Βάζετε λίγο ελαιόλαδο πάνω στα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε σ΄ένα ταψί φούρνου (προτιμήστε να τα στρώσετε σε αντικολλητικό χαρτί).
  • Ανακατέψτε την παρμεζάνα και τα μυρωδικά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίστε τα κολοκυθάκια.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά και σερβίρετε.

Δοκιμάστε να τα συνοδεύσετε με λίγο γιαούρτι το οποίο θα έχετε ανακατέψει με άνηθο.

κολοκυθάκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια ιταλική εκδοχή της ομελέτας: Νόστιμη frittata με σπανάκι, σκόρδο και παρμεζάνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε τις πιο γευστικές γαρίδες με ρύζι μπασμάτι!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα υγιεινό και πανεύκολο φαγητό: Φακές σαλάτα με κους κους, ντοματίνια και φέτα