Μία νόστιμη και θρεπτική σούπα με κρεμμύδια από τον Άκη Πετρετζίκη.

Πρόκειται για την ελληνική εκδοχή της κρεμμυδόσουπας, η οποία σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Άλλωστε με τον χειμώνα και το κρύο, τι καλύτερο από μια εύγευστη σούπα;

Δείτε τη συνταγή παρακάτω:

Συστατικά:

2 κιλά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο και μετά σε φέτες 2 χιλ.
2 σκ. σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κιλά ζωμό λαχανικών
100 ml ούζο
200 γρ. φέτα
πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
4-5 φρέσκα κλωνάρια θυμάρι
φέτες ψωμιού

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 30-40 λεπτά μέχρι που να καραμελώσουν μαζί με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τα φύλλα δάφνης και το ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το ούζο τελείως για 2-3 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα υλικά από το τηγάνι σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 λεπτά μέχρι που να δέσει η σούπα μας. Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του για 1 λεπτό και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Την ώρα που βράζει η σούπα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλους κύβους 2×2 εκ. με το μαχαίρι ή σε κύκλους με ένα στρογγυλό κουπάτ.
Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε τα κομματάκια ψωμιού με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα..
Σερβίρουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κρουτόν που έχουμε μόλις ψήσει στον φούρνο. Από πάνω ρίχνουμε φέτα τριμμένη και μπορούμε να ψήσουμε τα ψωμάκια με τη φέτα μαζί αν θέλουμε για να πάρει χρώμα και το τυρί.

Tip:

Ε ναι! Έχει πολλά κρεμμύδια! Αλλά όμως έτσι όπως μαγειρεύονται δεν είναι βαριά!

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζουμερό χοιρινό κότσι με πατάτες για το γιορτινό τραπέζι (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εύκολο ψητό κοτόπουλο με χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά από τον Άκη Πετρετζίκη