Η σαλάτα ζυμαρικών είναι ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο, που μπορεί να προετοιμαστεί εύκολα και να γίνει ιδιαιτέρως χορταστικό. Η συμβουλή του Γιώργου Τσούλη είναι να μην παραβράσουμε τα ζυμαρικά, ώστε να έχουν περισσότερη γεύση και να μην είναι βαριά για το στομάχι μας.

Υλικά

  • 500γρ. φιογκάκια
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 3κς. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2κγ. ρίγανη ξερή
  • ½ κρεμμύδι κόκκινο ξερό κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες
  • 1/2κγ. σκόρδο σκόνη
  • 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε κάθετες λεπτές φέτες
  • 150γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 10 ελιές Καλαμών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2κς. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. φέτα θρυμματισμένη

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 10’. Θέλουμε τα ζυμαρικά μας να είναι al’ dente. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τη σκόνη σκόρδο. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας προσθέτουμε το αγγούρι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το μείγμα λαδιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Πασπαλίζουμε με φέτα και άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γρήγορη σαλάτα με ζυμαρικά από τον Άκη Πετρετζίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαυροµάτικα φασόλια σαλάτα – Όλα τα χρώματα στο πιάτο σας