ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μακαρονάδα cacio e pepe από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την κλασική Ιταλική μακαρονάδα με τυρί πεκορίνο, παρμεζάνα, βούτυρο και πολύ πιπέρι για ένα τέλειο και απολαυστικό γεύμα.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Το νερό θέλουμε να είναι μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, όχι μέχρι πάνω.
- Βάζουμε τα σπαγγέτι, χωρίς να βάλουμε αλάτι, και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.
- Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μισό βούτυρο.
- Βάζουμε το πιπέρι και αφήνουμε να λιώσει και να αρωματιστεί από το πιπέρι.
- Σβήνουμε με 2-3 κουτάλες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και δέσει η σάλτσα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί περισσότερο υγρασία βάζουμε 1-2 κουτάλες από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την άλλη μισή και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.
Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεταμόσχευση μαλλιών: Η μέθοδος που ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι λένε οι ειδικοί
- Shark Tank: Οι ήρωες του αμερικανικού Dragons’ Den καλούνται κι αυτοί να αντιπαλέψουν τους δασμούς
- Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο όμιλος της Capital Shipping ναυπηγεί 74 πλοία αξίας 7,3 δισ. δολαρίων
- Σιδηρόδρομος: Το νέο νομοσχέδιο που έρχεται να σαρώσει παθογένειες δεκαετιών
