Πρόκειται, στ’ αλήθεια, για το πιο γρήγορο και εύκολο σουφλέ!
Φανταστείτε πως φτιάχνεται με ψωμί του τοστ και μερικά αλλαντικά, οπότε δεν θα σας κουράσει καθόλου. Η καταπληκτική και πανέξυπνη συνταγή, που είναι ιδανική για όποιον βιάζεται, αλλά θέλει ένα αφράτο και νόστιμο φαγητό, είναι του Άκη Πετρετζίκη και μπορείτε να τη δείτε παρακάτω.
Συστατικά:
12 φέτες ψωμί για τοστ ζέας
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. ζαμπόν
1 σκ. σκόρδο
400 γρ. mix τυριών
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
500 γρ. γάλα
3 αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
Απλώνουμε τις φέτες του τοστ στον πάγκο εργασίας μας και τις αλείφουμε με βούτυρο και τις δύο πλευρές.
Βάζουμε σε τρεις δόσεις στο τηγάνι και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.
Κόβουμε το ζαμπόν σε κομμάτια, βάζουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Απλώνουμε τις 6 φέτες σε ένα ταψί 32×25 εκ. και τις αλείφουμε με το σκόρδο. Απλώνουμε το μισό ζαμπόν, το μισό τυρί, το μισό μπούκοβο και το θυμάρι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε δύο στρώσεις.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
Περιχύνουμε το σουφλέ και ψήνουμε για 30 λεπτά. Εναλλακτικά καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να απορροφήσει το μείγμα με το γάλα και στη συνέχεια το ψήνουμε.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με θυμάρι.
Πηγή: akispetretzikis.com