ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το καρπούζι αυτή την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά του και σε αφθονία. Γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους, να φαγωθεί ως δροσιστικό φρούτο ή να γίνει μια ωραία γρανίτα, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ο Άκης Πετρετζίκης μάς εξηγεί πώς:
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
- Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσοχοϊδης: Ραγδαία αύξηση στις παραβάσεις ΚΟΚ το πρώτο 3μηνο του 2025 – Η Τροχαία θα είναι σε ετοιμότητα τις ημέρες του Πάσχα
- Πηγές υπουργείου Άμυνας για τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης Τουρκίας-Ισραήλ στη Συρία – Στόχος η αποτροπή σύγκρουσης
- Μητσοτάκης στο KIDS SAVE LIVES: Δημιουργείται μια κουλτούρα αλληλεγγύης και μια αίσθηση ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής
- Η Ελλάδα κόβει τις εισαγωγές ρεύματος από Βαλκάνια και Τουρκία για όλο το 4ήμερο
