ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι θα χρειαστούμε για την κρεμμυδόσουπα
- 5-6 κρεμμύδια
- 2 λίτρα ζωμό κότας ή λαχανικών πολύ πολύ ζεστό
- 3 κουταλιές της σούπας καλό βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 φυλλαράκι δάφνης
- αλάτι και πιπέρι
- Ψωμί μπαγκέτα
- Τριμμένο τυρί γραβιέρα ή κάποιο που λιώνει
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
Πώς θα ετοιμάσουμε την κρεμμυδόσουπα στην εύκολη εκδοχή της
- Σε ένα τηγάνι με βούτυρο σοτάρω τα κρεμμύδια που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες. Ανακατεύουμε ώσπου να γίνουν διαφανή. Τότε ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε αλατάκι, πιπεράκι και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά με μισή ώρα, μαζί με το φυλλαράκι δάφνης
- Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε φέτες από τη μπαγκέτα
- Λίγο πριν σερβίρουμε, βάζουμε τη σούπα σε ατομικά πυρίμαχα μπολ, τοποθετούμε από πάνω από δυο φέτες μπαγκέτας, τρίβουμε το τυρί και ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε αμέσως
Πώς θα ετοιμάσουμε την δεύτερη εκδοχή της γαλλικής κρεμμυδόσουπας
Η συνταγή είναι σχεδόν ίδια απλώς αφού σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στον φούρνο για 50 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε μαζί με τα υγρά τους στην κατσαρόλα κι από εκεί κι έπειτα ακολουθούμε την ίδια συνταγή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε γρήγορα φαγητά για δείπνο, με ό,τι έχει μείνει από το μεσημέρι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο εύκολο και γευστικό cheesecake σοκολάτας (χωρίς ψήσιμο)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φτιάξε τα γρήγορα μελομακάρονα του Άκη Πετρετζίκη (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η επένδυση στους εργαζομένους ως φορέας ανάπτυξης μιας επιχείρησης
- Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του data center: Είμαστε πια μία φιλική χώρα προς τις ξένες επενδύσεις
- Wood & Company για Aegean Airlines: Αναβάθμιση σε αγορά για τη μετοχή – Οι λόγοι πίσω από την αλλαγή στάσης
- Λαβρόφ: Συμφωνούμε με τη διακήρυξη των G20 για την ανάγκη επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία