Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στα Public Συντάγματος το Σάββατο

Στα Public Συντάγματος διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, που αφορούν πολλούς τομείς, όπως συζητήσεις, live, παρουσιάσεις βιβλίων ή άλμπουμ, διαλέξεις κ.α. Αυτό το Σάββατο, στις 2 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκ των οποίων η πρώτη αφορά την τεχνολογία, ενώ η δεύτερη την ποίηση και τη μουσική. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στα Public στην Πλατεία Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1) και είναι με ελεύθερη είσοδο. Δείτε παρακάτω:

Συζητήσεις

1. «Το μέλλον της απασχόλησης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» @ Public Συντάγματος

Όταν η επιστήμη συνάντησε την ποπ κουλτούρα… γεννήθηκαν τα Scientific Cafes! Οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία και πώς αυτές αλλάζουν τα δεδομένα για το μέλλον μας – με τη ματιά των ειδικών και μέσα από τα μάτια των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα.

Η νέα συνεργασία των Public με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας ξεκινά με την εκδήλωση «Το μέλλον της απασχόλησης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, από τις 11:00 ως τις 13:00, στο Public Συντάγματος.

«Η νέα τεχνολογία θα δημιουργήσει όχι απλά μία μη απασχολούμενη, δηλαδή άνεργη τάξη αλλά μία τάξη η οποία δεν θα μπορεί να απασχοληθεί», Harari (2017)

Ποιο είναι το ποσοστό και οι κατηγορίες εργαζομένων που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας; Ποιες κατηγορίες εργαζομένων κινδυνεύουν περισσότερο από τη νέα τεχνολογία; Ποιες είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη νέα τεχνολογία και για πόσο χρονικό διάστημα; Τι θα υποκαταστήσει (αν υποκαταστήσει) την εργασία στο μέλλον;

Ποιες είναι οι κατευθύνσεις μιας εκπαιδευτικής πολιτικής που θα ανταποκρίνεται στη νέα πραγματικότητα; Ο άνθρωπος θα είναι τελικά περισσότερο ή λιγότερο ευτυχής στο νέο κόσμο που δημιουργείται; Σε τι βαθμό οι υπάρχουσες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές θεωρίες μπορούν να δώσουν λύσεις στα ζητήματα της νέας εποχής;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα συζητηθούν μεταξύ των:

Συντονιστής: Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος – Πρόεδρος “Internet Now!”

Πότε:
Σάββατο 2 Ιουνίου 2018
11.00 – 13.00

Πληροφορίες

Βιβλίο-Μουσική

2. Στέφανος Κορκολής – Σοφία Μανουσάκη, «Θα΄ θελα αυτή τη μνήμη να την πω» @ Public Συντάγματος

Ήρθε απρόσμενα αυτή η μαγική στιγμή, που ο τεράστιος ποιητής μίλησε στον μεγάλο συνθέτη και προέκυψε ένα μουσικό έργο, που μοιάζει να γράφτηκε συγχρόνως με τα αριστουργηματικά ποιήματα. Μόνο ο χρόνος γραφής τα χωρίζει, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία. Μουσική στα ποιήματα, ποιήματα στη μουσική. Μία σύμπραξη με σύμμαχο την τέχνη.

Ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει το μουσικό του έργο «Θα ‘θελα αυτήν την μνήμη να την πω», εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στις 13.00, στο τμήμα βιβλίου του Public Συντάγματος, στον 3ο όροφο.

Μελοποιημένη ποίηση και μουσικά στιγμιότυπα της ζωής του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ερμηνεύει μοναδικά η Σοφία Μανουσάκη.

Το έργο αυτό παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με τεράστια επιτυχία, στην Όπερα του Καΐρου και στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια των «Καβαφείων 2017».

Πότε:
Σάββατο 2 Ιουνίου 2018
13.00

Πληροφορίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι να κάνετε στο ΚΠΙΣΝ αυτό το Σαββατοκύριακο: 4 δωρεάν δραστηριότητες και εκδηλώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτέλους ξεκινά το «Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας» με ελεύθερη είσοδο!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Cafe του Ιανού σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο