Με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή, εκεί που δεν ξέρατε τι θα μαγειρέψετε, τελικά θα καταφέρετε να προκαλέσετε γευστικό… ντελίριο.

Δείτε την απολαυστική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και δοκιμάστε την.

Υλικά Συνταγής:

500 γραμ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
200 γραμ. ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γραμ. κασέρι τριμμένο
200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
4 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια για την εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο, για 5 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά.

Σε στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 28 ή 30 εκ., καλά βουτυρωμένο, απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά. Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Επαναλαμβάνουμε με το 1/3 των μακαρονιών, το 1/3 των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν. Καλύπτουμε κυκλικά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά.

Χτυπάμε το γιαούρτι με σύρμα σε μπολ, ν’ αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε μ’ αυτό τη μακαρονόπιτα.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους C, σε αέρα, για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει ελαφρά την κόβουμε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα. Τη σερβίρουμε με αρωματική σάλτσα ντομάτας.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο σπέσιαλ συνταγή για μακαρονόπιτα – Ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία ατμοσφαιρικά μπαρ της οδού Λέκκα στο κέντρο, για το ποτό του Σαββατοκύριακου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Pancakes με μπανάνες – Φτιάξτε κυριακάτικο σπιτικό brunch!