Θέλετε να μάθετε να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και νόστιμα; Δείτε τα παρακάτω δέκα tips και ακολουθήστε τα όσο πιο σύντομα!

1. Προσθέστε στην κατσαρόλα ή το ταψί σας περισστόερα λαχανικά

2. Επιλέγετε έντονα σε γεύση τυριά, για να χρησιμοποιείτε μικρότερη ποσότητα απ ότι ήπια. Ιδανικά είναι η παρμεζάνα, τα καπνιστά τυριά, το τσένταρ, αντί για κασέρι, γραβιέρα ή γλυκά τυριά

3. Αντικαταστήστε τα λευκά αλεύρια και ζυμαρικά με ολικής άλεσης. Βάλτε στην κατσαρόλα σας καστανό ρύζι αντί για λευκό, μακαρόνια ολικής άλεσης κ.ο.κ

4. Μειώστε το αλάτι και προσθέστε καρυκεύματα και μυρωδικά

5. Αντικαταστήστε τα τηγανιτά φαγητά με φαγητά στο φούρνο. Ακόμη και τα κεφτεδάκια, τα μπιφτέκια, τις πατάτες, βάλτε τα να ψηθούν στο φούρνο.

μαγειρική

6. Μαγειρέψτε στον ατμό. Το ρύζι ατμού είναι πολύ πιο νόστιμο απ΄ότι όταν παρασκευάζεται με τον συνηθισμένο τρόπο. Κάντε το ίδιο και για τα λαχανικά, τις πατάτες, τα λιπαρά ψάρια.

7. Τυλίξτε στη λαδόκολλα, ψάρια ή κρέατα και βάλτε τα στο φούρνο. Θα γίνουν πεντανόστιμα και θα έχουν πολύ λιγότερα λιπαρά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womanow.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια απίστευτη συνταγή: Πατάτες κομμένες σε ροδέλες με σκόρδο και μαϊντανό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Alpha Bank φέρνει στην Αθήνα το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός της πόλης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια πρωτότυπη συνταγή: Πατάτες ψημένες σε κρούστα αλατιού