• City Stories

    Χρυσοί Σκούφοι 2019: Αυτά είναι τα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα

    • NewsRoom

    Τα βραβεία για τα εστιατόρια της Αθήνας που συγκέντρωσαν βαθμολογία 16/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο παρέλαβαν ο Νίκος Μπίλλης και ο Έκτορας Μποτρίνι, sous chef και σεφ-ιδιοκτήτης αντίστοιχα του «Botrini’s» και ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος, σεφ-ιδιοκτήτης και σεφ αντίστοιχα του «Varoulko Seaside». Τα βραβεία απένειμε η ιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου. Μαζί τους η συμπαρουσιάστρια της βραδιάς Κατερίνα Μισιχρόνη.


    Η τελετή απονομής των κορυφαίων γαστρονομικών βραβείών «Χρυσοί Σκούφοι» πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Πρόκειται για την 26η διοργάνωσή τους στην οποία βραβεύτηκαν 28 κορυφαία εστιατόρια. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικά πιάτα υψηλών προδιαγραφών στο Dîner de Gala από τον Ιταλό σεφ Davide Scabin.

    Στην κορυφή για άλλη μια χρονιά βρίσκεται το κερκυραϊκό «Etrusco» ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, ενώ τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, η «Σπονδή», το «Varoulko Seaside» και το «Botrini’s».

    Το βραβείο κοινού πήγε φέτος στο Θεσσαλονικιώτικο «Χαρούπι».

    Αναλυτικά οι νικητές:

    Κλίμακα βαθμολογίας Χρυσών Σκούφων: 18,5/20, 19/20, 19,5/20, 20/20: Άριστα, 16,5/20, 17/20, 17,5/20, 18/20: Εξαιρετικά, 15/20, 15,5/20, 16/20: Πολύ καλά

    Etrusco, Κέρκυρα: 17/20 (2 Χρυσοί Σκούφοι)

    Από έναν Χρυσό Σκούφο κέρδισαν όλα τα παρακάτω εστιατόρια:

    Botrini’s, Αττική: 16/20
    Σπονδή, Αττική: 16/20

    Varoulko Seaside, Πειραιάς: 16/20
    Fresco, Χαλκιδική: 15,5/20
    Lycabettus Restaurant, Σαντορίνη: 15,5/20
    Matsuhisa Myconos, Μύκονος: 15,5/20

    Premiere, Αττική: 15,5/20
    Squirrel, Χαλκιδική: 15,5/20
    Treehouse, Χαλκιδική: 15,5/20
    Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
    Aleria, Αττική: 15/20 – NEW ENTRY
    Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20
    Calypso, Κρήτη: 15/20

    CTC, Αττική: 15/20
    Dionysos, Κρήτη: 15/20
    GB Roof Garden, Αττική: 15/20
    Grandma’s, Ίος: 15/20 – ΝEW ENTRY
    Hytra, Αττική: 15/20
    Κουκούμαβλος, Σαντορίνη: 15/20
    La Veranda, Μύκονος: 15/20 – NEW ENTRY
    Matsuhisa Athens, Αττική: 15/20

    Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
    Ντομάτα, Χαλκιδική: 15/20
    Ovac, Σαντορίνη: 15/20 – NEW ENTRY
    Patio, Αττική; 15/20
    Σελήνη, Σαντορίνη: 15/20
    Water Restaurant, Χαλκιδική: 15/20

    χρυσοι σκουφοι
    Τα βραβεία για τα εστιατόρια της Χαλκιδικής που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15,5/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο παρέλαβαν ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι και ο Σάκης Σπυριδόπουλος, διευθυντής του «Sani Dunes» για το «Fresco», η Ιουλία Ρίφενσταλ ιδιοκτήτρια του «Squirrel» και η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου (ιδιοκτήτρια «Ekies All Senses Resort») για το «Treehouse». Τα βραβεία απένειμε η Γενική Διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε., αποκλειστικής αντιπροσώπου στην Ελλάδα της Nespresso Professional, Ελένη Μιχοπούλου. Μαζί τους ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς Γιώργος Κοτανίδης.
    Ο ανατρεπτικός σεφ Davide Scabin που ταξίδεψε από το Τορίνο υπογράφοντας το μενού του diner de gala της απονομής και ο executive chef της Μεγάλης Βρετανίας Αστέριος Κουστούδης καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό
    Botrini’s
    CTC
    Noble Gourmet Restaurant

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρης Σκλαβενίτης: Ο καλύτερος Έλληνας οινοχόος για το 2019

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για νόστιμες μπάρες με σοκολάτα από την Δέσποινα Βανδή



    ΣΧΟΛΙΑ