ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νόστιμα μπαρμπούνια που μυρίζουν θάλασσα είναι μια πολύ καλή ιδέα για το καλοκαιρινό τραπέζι, είτε βρίσκεστε δίπλα στο κύμα είτε όχι. Ο Γιώργος Τσούλης συμβουλεύει ότι το λάδι για το τηγάνισμα δεν πρέπει να καίει, επειδή θα ψηθεί το ψάρι απ’ έξω, ενώ μέσα θα είναι ωμό.
Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια
300 γρ. καλαμποκάλευρο
½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λεμόνι, για το σερβίρισμα
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Παίρνουμε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη το μπολ μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.
- Καθαρίζουμε τα λέπια από τα μπαρμπούνια και βγάζουμε τα εντόσθια. Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε μέχρι να στραγγίξουν.
- Παράλληλα, βάζουμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
- Μόλις τα μπαρμπούνια στραγγίξουν, τα τοποθετούμε στο μπολ με το μείγμα καλαμποκάλευρου και τα πανάρουμε καλά, ώστε το πανάρισμα να πάει παντού.
- Έπειτα, τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με λεμόνι ζεστά.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Goldman Sachs: Αγοράστε χρυσό – Τιμή στόχος τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά στο τέλος του 2025
- Μαίρη Τζαχάρη: Δωρεά $50 εκατομμυρίων της ομογενούς στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης
- Prosperty – Ελληνικό Κτηματολόγιο: Στρατηγική συνεργασία για την ψηφιακή αναβάθμιση της αγοράς ακινήτων
- Τα ορατά και μη ορατά της τέχνης – Έκθεση Νάκη Παναγιωτίδη στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή