Νόστιμα μπαρμπούνια που μυρίζουν θάλασσα είναι μια πολύ καλή ιδέα για το καλοκαιρινό τραπέζι, είτε βρίσκεστε δίπλα στο κύμα είτε όχι. Ο Γιώργος Τσούλης συμβουλεύει ότι το λάδι για το τηγάνισμα δεν πρέπει να καίει, επειδή θα ψηθεί το ψάρι απ’ έξω, ενώ μέσα θα είναι ωμό.

Υλικά

1 κιλό μπαρμπούνια

300 γρ. καλαμποκάλευρο

½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Λεμόνι, για το σερβίρισμα

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη το μπολ μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.
  2. Καθαρίζουμε τα λέπια από τα μπαρμπούνια και βγάζουμε τα εντόσθια. Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε μέχρι να στραγγίξουν.
  3. Παράλληλα, βάζουμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
  4. Μόλις τα μπαρμπούνια στραγγίξουν, τα τοποθετούμε στο μπολ με το μείγμα καλαμποκάλευρου και τα πανάρουμε καλά, ώστε το πανάρισμα να πάει παντού.
  5. Έπειτα, τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  6. Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  7. Σερβίρουμε με λεμόνι ζεστά.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης