ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πατάτες με δενδρολίβανο και άλλα μυρωδικά, ζουμερές μέσα, τραγανές απ’ έξω μοσχομυριστές, όσο δεν πάει από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό ολόκληρα μικρά πατατάκια (baby πατάτες)
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- λίγο χοντρό αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 4-5 κ.σ. σκορδόλαδο
-
Για το πασπάλισμα
- φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
- θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε πολύ καλά τις ολόκληρες πατάτες, να καθαρίσει η φλούδα, τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 10-15’ (ανάλογα με το μέγεθος), για να μισογίνουν, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.
Πηγή: argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι πιο νόστιμες «τηγανητές» πατάτες φούρνου χωρίς λάδι, με μπαχαρικά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεμονάτες πατατούλες λαδορίγανη με μουστάρδα στον φούρνο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεμονοριγανάτο κοτόπουλο με ψητές «τσακιστές» πατάτες για το Σαββατοκύριακο!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Hellenic Cables: Υπέγραψε σύμβαση με την RTE για το έργο Bretagne Sud
- Πειραιώς: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες
- Σολτς σε Έλον Μασκ: Υπάρχει ελευθερία γνώμης, ισχύει και για δισεκατομμυριούχους, ακόμη και όταν κάνουν λάθος
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη