ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ερωτήματα για υποτιμητική κερδοσκοπία σε Πειραιώς και Εθνική, η δυνατή ΔΕΗ, τα ανέκδοτα με τις πρόωρες εκλογές, ο Σαμαράς και το μήνυμα Μητσοτάκη, οι οργισμένοι βιομήχανοι και ο παραλογισμός με το σπίτι του γιατρού στη Φιλοθέη
Πατάτες με δενδρολίβανο και άλλα μυρωδικά, ζουμερές μέσα, τραγανές απ’ έξω μοσχομυριστές, όσο δεν πάει από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό ολόκληρα μικρά πατατάκια (baby πατάτες)
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- λίγο χοντρό αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 4-5 κ.σ. σκορδόλαδο
-
Για το πασπάλισμα
- φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
- θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε πολύ καλά τις ολόκληρες πατάτες, να καθαρίσει η φλούδα, τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 10-15’ (ανάλογα με το μέγεθος), για να μισογίνουν, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.
Τις πιέζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο να σπάσουν. Τις αραδειάζουμε σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μυρωδικά και ραντίζουμε με σκορδόλαδο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 25′ να ροδίσουν καλά.
Πηγή: argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι πιο νόστιμες «τηγανητές» πατάτες φούρνου χωρίς λάδι, με μπαχαρικά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λεμονάτες πατατούλες λαδορίγανη με μουστάρδα στον φούρνο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεμονοριγανάτο κοτόπουλο με ψητές «τσακιστές» πατάτες για το Σαββατοκύριακο!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε εκτός Ελλάδας – Η χώρα χρειάζεται ισχυρότερες τράπεζες
- Kristina Blahnik: Από την αρχιτεκτονική στην κυριαρχία του Manolo Blahnik και η μυστική συνταγή της επιτυχίας
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Αττικής Οδού από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Μύκονος: Ο μεγαλοκατασκευαστής και η καταδίκη