Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Το Wallpaper κυκλοφορεί το πρώτο επίσημο coffee table book για την ιστορία του Submariner με την άδεια της Rolex

Wallpaper Rolex coffee table book

Με την πολύτιμη υπογραφή του Nicholas Foulkes, το βιβλίο αναμένεται να γίνει ανάρπαστο μεταξύ των συλλεκτών.

Η αναδρομή στην ιστορία των εμβληματικών ρολογιών ήταν εδώ και καιρό ένα συναρπαστικό, αλλά και δύσκολο έργο.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα σχετικά με τη Rolex, μια αρκετά διακριτική εταιρεία που σχεδόν ποτέ δεν έχει επικοινωνήσει την ιστορία της, την προέλευση και την εξέλιξη των εμβληματικών της μοντέλων.

Η αναδρομή στην ιστορία μιας συλλογής Rolex ήταν μέχρι τώρα έργο για ιστορικούς και ειδικούς, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή σε ερωτήματα και εικασίες – με τη Rolex να μην εγκρίνει ποτέ πραγματικά καμία κυκλοφορία.

Πλέον, τα πράγματα αλλάζουν, καθώς για πρώτη φορά η Rolex πρόκειται να εκδώσει ένα βιβλίο, μαζί με το Wallpaper και τον συγγραφέα Nicholas Foulkes, ανατρέχοντας στην ιστορία του καταδυτικού ρολογιού Submariner. Ναι, αυτό που βλέπετε εδώ είναι το πρώτο εξουσιοδοτημένο ιστορικό του ρολογιού Oyster Perpetual Submariner, καθώς και το πρώτο επίσημο βιβλίο της Rolex.

Για πρώτη φορά, η Rolex δίνει τη σφραγίδα της έγκρισης στην ιστορία μιας από τις εμβληματικές συλλογές της. Και όχι οποιαδήποτε συλλογή, αλλά το icon του βάθους, το Submariner. Ακόμη πιο σημαντικό, η Rolex ανακοινώνει ότι «αυτό είναι το ντεμπούτο μιας σειράς τίτλων που θα εξερευνούν τα μοναδικά ρολόγια της εταιρείας».

Επομένως, θα περιμένουμε λοιπόν περισσότερα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το “Oyster Perpetual Submariner – The Watch That Unlocked The Deep”, το πρώτο εγκεκριμένο βιβλίο που τεκμηριώνει την πλήρη ιστορία του Rolex Submariner — ενός από τα πιο αναγνωρισμένα μοντέλα γραμμένο από τον Nicholas Foulkes, διάσημο ιστορικό και ειδικό σε ρολόγια, αποτελέιται απο συνολικά 252 σελίδες.

Ο Arnaud Boetsch, Διευθυντής Επικοινωνίας & Εικόνας της Rolex σημειώνει: «Το Submariner, το αρχέτυπο του καταδυτικού ρολογιού ανά τον πλανήτη, αποτελεί την επιτομή της ιστορικής σχέσης μεταξύ της Rolex και της υποβρύχιας εξερεύνησης. Με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε ένα εμβληματικό ρολόι, του οποίου η φήμη εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τον θαλάσσιο κόσμο, καθιστώντας το ένα αληθινό ρολόι δράσης και επιλογής για ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων και επικίνδυνων δραστηριοτήτων».

Διαθέσιμη στα Αγγλικά και τα Γαλλικά, η έκδοση θα κυκλοφορήσει επίσημα την 1η Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ξοδέψαμε σχεδόν 100 εκατ. ευρώ για Rolex

Ένα διαμέρισμα στο Βερολίνο γεμάτο Μεσόγειο

Different Class: Interview με τον κορυφαίο Βρετανό designer Tom Dixon