Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Το δείπνο είναι έτοιμο – σας περιμένει σε σερβίτσιο της Louis Vuitton

Το δείπνο είναι έτοιμο – σας περιμένει σε σερβίτσιο της Louis Vuitton

Ο κολοσσός της μόδας αποκαλύπτει σε εορταστικό έρανο στο Château de Vaux-le-Vicomte την πρώτη του μόνιμη συλλογή σερβίτσιων, η οποία θα περιλαμβάνει και κασετίνες μαχαιροπίρουνων, όπως και ολοκληρωμένα σετ ποτηριών

Η Louis Vuitton, o κολοσσός της μόδας αποκαλύπτει σε εορταστικό έρανο στο Château de Vaux-le-Vicomte την πρώτη του μόνιμη συλλογή σερβίτσιων, η οποία θα περιλαμβάνει και κασετίνες μαχαιροπίρουνων, όπως και ολοκληρωμένα σετ ποτηριών.

Το δείπνο σερβίρεται στη Louis Vuitton. Ο γαλλικός οίκος επεκτείνει και επίσημα το εύρος πολυτελών αντικειμένων πόθου που προσφέρει εδώ και δεκαετίες, αποκαλύπτοντας την πρώτη του μόνιμη συλλογή επιτραπέζιων σκευών και σερβίτσιων σε ένα ειδικό γκαλά συγκέντρωσης κεφαλαίων (που φιλοξένησε 200 υψηλούς επισκέπτες) στο αποκλειστικό Château de Vaux-le-Vicomte. Σύμφωνα με το WWD, εκεί αποκαλύφθηκαν δύο νέες σειρές μαχαιροπήρουνων και υαλικών σε συνδυασμό με σετ σερβίτσιων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton, Pietro Beccari, φιλοξένησε την εκδήλωση προς όφελος των International Friends of Vaux-le-Vicomte. Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους ήταν και ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Peter Marino, η κινηματογραφική παραγωγός Christine Schwarzman και η La Comtesse Patrice de Vogüé. Ενώ πέρυσι, η LV βούτηξε τα δάχτυλα των ποδιών της σε μια εποχική συλλογή επιτραπέζιων σκευών, που χρησιμοποιούνταν στα θέρετρα, τα εστιατόρια και τα καφέ που φέρουν την σχεδιαστική υπογραφή της, αυτή τη φορά η Louis Vuitton είναι έτοιμη να κάνει την πλήρη εισβολή στις συλλογές σερβίτσιων και τον κόσμο του interior design.

Γνωστά πλέον ως “Constellation” και “Splendor”, έχουμε να κάνουμε με δύο πλήρη σετ πορσελάνης, μαχαιροπήρουνων, ποτηριών και καραφών. Σύμφωνα με τον οίκο, τα κομμάτια είναι «σχεδιασμένα για όλες τις στιγμές της ζωής, από τα καθημερινά γεύματα μέχρι τις ειδικές περιστάσεις».

«Το γραφικό πνεύμα των λουλουδιών Monogram σε λεπτή πορσελάνη και φυσητό γυαλί, μαζί με το σχέδιο ψαροκόκαλου σε αστραφτερό ασήμι ή τα αρχικά LV φωτισμένα με εκλεκτό χρυσό, επιτρέπουν σε κάθε κομμάτι να συγχωνεύει την κληρονομιά του οίκου με τη νεωτερικότητα του».

Να σημειωθεί πως η συλλογή “Constellation” από πορσελάνη Limoges περιλαμβάνει συνολικά 13 κομμάτια που επαναλαμβάνουν τα στοιχεία του Monogram, ενώ η “Splendor” εκτείνεται σε μια σειρά 17 κομματιών με μια παιχνιδιάρικη επανάληψη των γραμμάτων L και V.

Όσο για τη σειρά μαχαιροπήρουνων “Rivet”, αυτή αποτελείται από 14 κομμάτια από ανοξείδωτο χάλυβα με σωληνωτό σχήμα.

Τέλος, σε ό,τι πάλι αφορά την επάργυρη σειρά “Rivet Épi”, μπορεί να υπερηφανεύεται για λαβές που θυμίζουν «χωράφια με σιτάρι που κυματίζουν στον ήλιο». Όσον αφορά τα υαλικά (σετ ποτηριών και καραφών), η Louis Vuitton προσφέρει στριφτά σχέδια και καράφες λουλουδιών σε τέσσερα χρώματα γυαλιού Murano.

Οι συλλογές “Constellation” και “Rivet” φτάνουν στα καταστήματα LV boutique στις 31 Οκτωβρίου, ενώ οι “Splendor” και “Rivet Épi” κυκλοφορούν στις 14 Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τουρκία αποκτά τον χαμένο της τρούλο

Salmon Eye: Tο βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Iris στο Hardangerfjord της Νορβηγίας είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα

Ο οίκος Rabanne αποκαλύπτει την πιο πολύτιμη τσάντα χειρός του κόσμου