• Architecture & Design

    Ο Jonathan Baldock παίζει κρυφτό στο flagship store της Hermès στο Λονδίνο


    Μια σειρά από φανταστικούς φράχτες με έντονα χρώματα, διάστικτοι με…ματάκια, μεταμορφώνουν το κατάστημα της Hermès στη New Bond Street, προσφέροντας μια διαδραστική εμπειρία στους περαστικούς.

    Ο μυστικός κήπος πάνω από το κατάστημα της Rue du Faubourg Saint-Honoré της Hermès στο Παρίσι αποτέλεσε την έμπνευση για τον Jonathan Baldock και τη μεταμόρφωση των βιτρινών του καταστήματος New Bond Street του γαλλικού οίκου.

    Ο Βρετανός καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου εμφανίστηκαν νωρίτερα φέτος σε μια ατομική έκθεση στο Yorkshire Sculpture Park, δείχνει μια βαθιά ριζωμένη συγγένεια με τον φυσικό κόσμο και τον ρυθμό των εποχών, που ενσαρκώνεται από την τολμηρή χρήση του χρώματος και μια -σχεδόν ιερή- γεωμετρία.

    Το έργο του είναι γεμάτο χιούμορ (και εξυπνάδα), και τα κομμάτια του, συχνά σε κεραμικά ή υφάσματα, έχουν μια παράξενη, αλληγορική ποιότητα που διοχετεύει το ενδιαφέρον του για τους μύθους και τη λαογραφία.

    Για τις πέντε βιτρίνες που …τυλίγονται γύρω από τη ναυαρχίδα της Hermès στο Λονδίνο, ο Baldock σχεδίασε μια παριζιάνικη φθινοπωρινή σκηνή, δημιουργώντας μια σειρά από έντονα χρώματα, φράχτες διάσπαρτους με ματάκια που προσφέρουν μια πύλη σε έναν φανταστικό κόσμο.

    Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο έργο του καλλιτέχνη, τα ματάκια μετατρέπουν τα παράθυρα σε μια διαδραστική εμπειρία, ένα παιχνίδι κρυφτού, ουσιαστικά, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει ο κάθε περαστικός.

    Ο Baldock συχνά προσεγγίζει θεατρικά τα έργα του, παρουσιάζοντας κρυμμένους λεπτομερείς κόσμους σε όσους ενδιαφέρονται να κοιτάξουν προσεκτικά – και σε αυτά τα παράθυρα, παρουσιάζει μια ανάλαφρη ασάφεια των γραμμών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού, του έξω και του εντός, του πραγματικού και του φανταστικού.

    Κοιτάξτε ανάμεσα στα κλαδιά για να βρείτε ένα ιδιότροπο καστ χαρακτήρων, ο καθένας απασχολημένος σε διαφορετικά σενάρια, με κομμάτια από τις συλλογές A/W24 της Hermès να παίζουν έναν παιχνιδιάρικο ρόλο.

    Η εγκατάσταση, με τίτλο «Take a Peek», δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας εκατοντάδες μεμονωμένα φύλλα για να αντικατοπτρίζει τις μεταβαλλόμενες αποχρώσεις του φθινοπώρου.

    Κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από δέρμα, τα φύλλα κόπηκαν προσεκτικά από αχρησιμοποίητα υλικά που προέρχονται από το τμήμα βιώσιμης ανάπτυξης της Hermès και θα συνεχίσουν να έχουν μια νέα ζωή μετά την αφαίρεση της εγκατάστασης.

    Όσοι βρεθείτε στο Λονδίνο έως και την 1η Νοεμβρίου, σημειώστε το στην ατζέντα σας, αξίζει.

    Source: Wallpaper, www.hermes.com

    Διαβάστε επίσης:

    Η υποδειγματική αποκατάσταση του σπιτιού της σχεδιάστριας Melina Blaxland-Horne στην Πάτμο

    Temple of Wings: Η ιστορική κατοικία των Getty πωλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ

    «Paper Flower Stories» στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη



    ΣΧΟΛΙΑ