Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Ο οίκος Rabanne αποκαλύπτει την πιο πολύτιμη τσάντα χειρός του κόσμου

O οίκος Rabanne έμεινε αξέχαστος στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 με ένα αξεσουάρ που η Αμερικάνικη Vogue ονόμασε την «πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο».

Η «Handcrafted 1969 Golden Bag», βγήκε στην πασαρέλα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο οίκος, μαζί με τον Γάλλο τεχνίτη-κοσμηματοπώλη Arthus Bertrand χρειάστηκαν πάνω από 100 ώρες δουλειάς για να τη φιλοτεχνήσουν – να σημειωθεί πως αυτή η τσάντα κοστίζει 250.000 ευρώ.

Η τσάντα φιλοτεχνήθηκε ως φόρος τιμής στο «πιο ακριβό φόρεμα», που δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Paco Rabanne για το είδωλο της γαλλικής μόδας Françoise Hardy το 1968.

Αντίστοιχα, σε remake είδαμε και το επίσης κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων φόρεμα, το περίφημο Nano, μοναδικό στο είδος του και ένα νεύμα σε εκείνο του 1968 που είχε κατασκευαστεί από χρυσό και διαμάντια.

Μετά την πρώτη συλλογή του Paco Rabanne το 1966 με τίτλο «12 Unwearable Dresses in Contemporary Materials», ο σχεδιαστής εδραίωσε την αισθητική του στη βιομηχανία χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα υλικά όπως μέταλλα, πλαστικά, χαρτί και χρυσό για να δημιουργήσει ρευστές, σχεδόν, σιλουέτες.

Σήμερα, ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Julien Dossena επιστρέφει στα αρχεία του maison και, ταυτόχρονα, στις σχεδιαστικές ρίζες του Rabanne.

Θυμόμαστε πως όταν η Françoise Hardy φόρεσε για πρώτη φορά το κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από 1.000 χρυσά πλακάκια και 300 καράτια διαμάντια φόρεμα, την  φρουρούσε αυστηρά η ασφάλεια.

 

Δεν ήταν όμως αυτή η μοναδική έκπληξη – δύο ακόμη αξέχαστες τσάντες έκαναν το ντεμπούτο τους εκ νέου στην πασαρέλα, εμπνευσμένες από την κληρονομιά του Rabanne.

Πρόκειται για την χειροποίητη γυάλινη τσάντα του 1969 – φτιαγμένη από γυάλινες παστίλιες Murano με την υπογραφή του οίκου υαλουργίας Venini στη Βενετία και  μια ακόμη, κατασκευασμένη εξολοκλήρου από κεραμικούς δίσκους από τον Astier de Villatte.

Διαβάστε επίσης:

Ένα διαμέρισμα γεμάτο αγάπη

Ο απόλυτος σουρεαλισμός: Ξεχασμένοι θησαυροί του Salvador Dali ανασύρονται από γκαράζ

Το Wallpaper κυκλοφορεί το πρώτο επίσημο coffee table book για την ιστορία του Submariner με την άδεια της Rolex