• Architecture & Design

    Μυστικιστικός φωτισμός με την υπογραφή του Αριστοτέλη Μπαράκου

    η συλλογή φωτιστικών Hecate Photography: Giorgos Vitsaropoulos

    η συλλογή φωτιστικών Hecate Photography: Giorgos Vitsaropoulos


    Μια μοναδική συνεργασία μεταξύ του Studio Aristotelis Barakos και της Aumorfia, η συλλογή φωτιστικών Hecate αποκαλύπτει ένα σαγηνευτικό μείγμα σύγχρονης κομψότητας και αρχαίου μυστικισμού.

     

    Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, ένα φωτιστικό δαπέδου και ένα κρεμαστό φωτιστικό είναι σχολαστικά κατασκευασμένα από κομμάτια πολυτελούς δέρματος, ραμμένα κατά μήκος των άκρων για να σχηματίσουν μια σύγχρονη ερμηνεία ενός τρίποδου με μια ακτινοβόλο σφαίρα κρεμασμένη μέσα.

    Η νέα σειρά φωτιστικών του βιομηχανικού σχεδιαστή που πήρε το όνομά της από τη σεβαστή θεά Εκάτη, αποτίει φόρο τιμής στην πολύπλευρη φύση της. Λατρεμένη ως προστάτης των σπιτιών, η Εκάτη ήταν επίσης θεά του φεγγαριού και του Κάτω Κόσμου ενώ συχνά απεικονιζόταν ως τρεις διαφορετικές κόρες που όμως έβλεπαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

     

    Εμπνευσμένο από συμμετρικές γεωμετρικές αρχές, ο σχεδιασμός της συλλογής Hecate είναι μια οπτική και δομική έκφραση της ισορροπίας. Τρία καμπύλα κομμάτια δέρματος περικλείουν τρεις κύκλους και στηρίζουν μια φωτισμένη οπαλίνα σφαίρα στο κέντρο τους. Το αποτέλεσμα είναι μια μαγευτική αφαίρεση που παραπέμπει τόσο στον μυστικιστικό συμβολισμό της τριπρόσωπης θεάς όσο και στον ουράνιο χορό του φεγγαριού.

    Η συλλογή σχεδιάστηκε από τον βιομηχανικό σχεδιαστή Αριστοτέλη Μπαράκο και την ιδρυτή της Aumorfia, σχεδιάστρια δέρματος Θεανώ Ραβαζούλα-Ποταμιάνου, και συνδυάζει άψογα την αντίστοιχη τεχνογνωσία τους. Κάθε κομμάτι φτιάχνεται στο χέρι στην Αθήνα και αναφέρεται ξεκάθαρα στον απόκρυφο συμβολισμό της αρχαιότητας, ενώ γιορτάζει τη σύγχρονη αισθητική και το τεχνικό πνεύμα.

    //

    Photography: Giorgos Vitsaropoulos
    www.aristotelisbarakos.com

    Διαβάστε επίσης:

    Κασσελάκης: Στη ΔΕΘ η σύγχρονη αριστερή πρόταση για μια προοδευτική κυβέρνηση

    Νέο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας για δήμους: Τα κριτήρια και τα ποσά

    Eurobank: Θετικό σήμα για το ΑΕΠ από τη μείωση της ανεργίας



    ΣΧΟΛΙΑ