Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Κατοικία Mavro Vouni με την υπογραφή του Bernard Delacoste

Πήρε ξεκάθαρα το όνομα της από το ανάγλυφο της περιοχής στη Σίφνο, την οποία και με σεβασμό ατενίζει.

Κάποτε πλούσια σε χρυσό και ασήμι, η Σίφνος ξεχωρίζει σήμερα πάνω από όλα για τη φυσική ομορφιά και τον πλούτο των παραδόσεων της.

Η βίλα Mavro Vouni παραδόθηκε πριν λίγους μήνες από τον αρχιτέκτονα Bernard Delacoste του Ελβετικού αρχιτεκτονικού γραφείου MCBD. Πήρε ξεκάθαρα το όνομά της από το ανάγλυφο της περιοχής που δίνει τον τόνο.

Αποτελείται από δύο μεγάλα κτήρια από πέτρα, Το εξωτερικό των κτηρίων μιμείται την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, δίνοντας την εντύπωση ότι υπήρχαν εκεί από πάντα.

Το ακίνητο αποτελείται από δύο επιμήκεις κατασκευές, χτισμένες στην ηλιόλουστη πλαγιά με θέα σε ολόκληρο το νησί. Χωρίς, ωστόσο, να σε βλέπει ψυχή.

Αυτό δίνει την αίσθηση του άχρονου – πως τα δύο σπίτια στέκονταν πάντα στον μαύρο βράχο.

Το σοβατισμένο και ασβεστωμένο σπίτι στεγάζει δύο δίκλινα υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Η πρόσοψη, τα δάπεδα και οι τοίχοι της κύριας κατοικίας είναι κατασκευασμένα από φυσική πέτρα, η οποία προέρχεται από το ίδιο το ακίνητο.

Εδώ θα βρείτε την κουζίνα, καθώς και ένα ακόμη υπνοδωμάτιο με μπάνιο.

Η βεράντα, που τρέχει γύρω από το κτίριο, ανοίγει διαφορετικούς χώρους χαλάρωσης και ξεκούρασης – και καταλήγει σε μια επιμήκη πισίνα μπροστά στο φυσικό σκηνικό. Δίπλα της, μια μεγάλη πέργκολα παρέχει προστασία και χώρο για αθλητικές δραστηριότητες (από boxing, μέχρι yoga).

Οι τοίχοι στο εσωτερικό ήταν επιχρισμένοι με πηλό, γεγονός που εξασφαλίζει ένα ευχάριστο εσωτερικό κλίμα. Τα έπιπλα είναι φωτεινά, σε φυσικούς τόνους και περιορίζονται στα απαραίτητα.

Κάθε αντικείμενο, είτε παλιό είτε καινούριο, έχει επιλεγεί προσεκτικά και, ει δυνατόν, προέρχεται από ντόπιους τεχνίτες – από πλακάκια δαπέδου και χειροποίητα κεραμικά, μέχρι τα ράφια από τούβλο, τα ρουστίκ ξύλινα έπιπλα και τα αέρινα φωτιστικά raffia.

Είναι πραγματικά υπέροχο ένας χώρος να καταφέρνει να αποτίσει φόρο τιμής ταυτόχρονα στο τοπίο, τις παραδόσεις όσο και τους κατοίκους.

//

https://mavrovouni.ch/

https://www.mcbd.ch

Διαβάστε επίσης:

La vita è Bella: Ένα υπέροχα ανακαινισμένο διαμέρισμα στην καρδιά της Ρώμης, με θέα στο Κολοσσαίο

Mocha Rooms στην Πρέβεζα

Caravan House στην Αίγινα