Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Η τελευταία Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 3.220.000 ευρώ

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss

Η έκδοση 75/75 της Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss του 2010, με μόλις 50 χιλιόμετρα στο κοντέρ, ξεπέρασε σε τιμή τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss του 2010, συγκεκριμένα το τελευταίο μοντέλο που παρήχθη ποτέ, βγήκε σε δημοπρασία από την Bonhams Cars. Το σπάνιο αυτό και πολυπόθητο όχημα, με αριθμό 75 από 75, είναι ένας φόρος τιμής στον θρύλο των αγώνων Sir Stirling Moss και στο εμβληματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο 300 SLR της δεκαετίας του 1950 της Mercedes.

Τροφοδοτούμενο από έναν κινητήρα V8 5,4 λίτρων που αποδίδει 650 ίππους, αυτό το speedster μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 220 mph και να επιταχύνει από 0 στα 60 mph σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού του αμαξώματος, φιλοτεχνήθηκε από τον Yoon Il-Un, τώρα Αντιπρόεδρο Σχεδίασης στη Genesis. Χωρίς οροφή, παρμπρίζ ή πλαϊνά παράθυρα, η SLR Stirling Moss είναι κατασκευασμένη για τους καθαρόαιμους λάτρεις της ασφάλτου.

Διαθέτει ειδικό κόκκινο φινίρισμα, δαγκάνες φρένων βαμμένες σε χρυσό και εσωτερικό κόκκινο δερμάτινο “Silver Arrow” με κίτρινες ραφές σαλόνι. Είχε μόνο έναν ιδιοκτήτη στην ιστορία του, έναν VIP πελάτη της Mercedes-Benz και της Aston Martin και έχει συγκεντρώσει μόλις 50 χιλιόμετρα στο χιλιομετρητή.

Το όχημα τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία πρόσφατα από την Stratton Motor Company και συνοδεύεται από τα αρχικά του χαρτιά, συμπεριλαμβανομένης μιας διπλής ελβετικής ταξινόμησης και ενός πιστοποιητικού συμμόρφωσης Mercedes-Benz.

Το γεγονός ότι βγήκε σε δημοπρασία ήταν μία σπάνια ευκαιρία για τους συλλέκτες να αποκτήσουν την απόλυτη έκφραση της SLR McLaren, συνδυάζοντας την απόδοση, την αποκλειστικότητα και την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μια εξαιρετική μηχανή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μετενσάρκωση ενός παλιού κελαριού στη Μεσαριά της Σαντορίνης

Tο Theory 1 της Lotus είναι το σχεδιαστικό μανιφέστο για το μέλλον

Ένα διαμέρισμα στο Βερολίνο γεμάτο Μεσόγειο