Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Η Lacoste είναι ερωτευμένη με τα manga

Lacoste - manga

Η Lacoste έχει αποδείξει και στο κοντινό παρελθόν πως δεν φοβάται να δείξει τόλμη και να πειραματιστεί με την τέχνη. Πλέον, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια συλλογή One Piece με πρωταγωνιστή την εμβληματική τέχνη manga του Eiichiro Oda σε μια σειρά από βασικά είδη που αναμένεται να γίνει ανάρπαστη μεταξύ συλλεκτών. Αυτό, από μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 1933 (από δυο λάτρες του tennis, τον René Lacoste και τον επιχειρηματία André Gillier), είναι από μόνο του ένα άλμα στο μέλλον.

Να σημειωθεί πως ο 49χρονος Eiichiro Oda, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ιάπωνας καλλιτέχνης manga και δημιουργός της σειράς One Piece. Με περισσότερα από 523,2 εκατομμύρια αντίτυπα tankōbon σε κυκλοφορία παγκοσμίως, το One Piece είναι ταυτόχρονα το manga με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία.

Έως τώρα, έχουν αποκαλυφθεί συνολικά 7 κομμάτια της εν λόγω συλλογής (φούτερ, μπλουζάκια, μπλουζάκι πόλο, κάλτσες και σκούφοι) με πολλά από αυτά να είναι διακοσμημένα με ένα παιχνιδιάρικο ασπρόμαυρο γραφικό κροκόδειλου που δείχνει το λογότυπο της Lacoste, το οποίο βασίστηκε σε ένα σχέδιο T-shirt, όπως αυτό φαίνεται στο εξώφυλλο του μάνγκα «One Piece – κεφάλαιο 1106».

Να σημειωθεί πως, για αυτήν τη συνεργασία, οι λέξεις έχουν τροποποιηθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής στο όνομα και την εμβληματική επωνυμία της Lacoste.

Ενώ ορισμένα από τα κομμάτια παρουσιάζουν το εκοπληκτικό spin της Oda στο μοτίβο του κροκόδειλου, πολλά είναι διακοσμημένα με ένα μεγάλο μονόχρωμο αποτύπωμα της εικόνας του εξωφύλλου του «Κεφαλαίου 1106».

H συλλογή One Piece θα κυκλοφορήσει στο website της Lacoste όπως και σε επιλεγμένα καταστήματα από τις 6 Αυγούστου – σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό, ως αποκλειστικότητα για την αγορά της Ιαπωνίας.

Οι λάτρες της εταιρείας και των manga, σπεύσατε.

Δείτε επίσης:

Η Μήλος εμπνέει τον Jean-Marie Massaud

Ευγενία Δασκαλοπούλου: Άλλη μία γυναίκα στο τιμόνι της Almi Marine

Έκρηξη χρωμάτων: Loft 16 στην Καλαμάτα