Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Η φυσική κίνηση της Αναστασίας Καίσαρη

Αναστασία Καίσαρη

Αναστασία Καίσαρη

Δεδομένου του οικογενειακού DNA, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η Αναστασία Καίσαρη ασχολείται με το κόσμημα – κατάφερε, όμως, να βρει τη δική της μοναδική ταυτότητα και να ταξιδέψει τα σχέδιά της ανά τον πλανήτη.

Μια ματιά στα σχέδια της αρκεί για να καταλάβει κανείς πως η Αναστασία Καίσαρη θέλει να μας ταξιδέψει σε ένα σύμπαν χρωμάτων και συναρπαστικών υλικών, αλλάζοντας όσα νομίζαμε πως ξέραμε για το κόσμημα.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου UCL και συγκεκριμένα στην Bartlett School of Architecture. Το 2009 εντάχθηκε στην ΥΟΟ, εταιρία του Philippe Starck που ασχολείται με residential developments. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου χρόνου της στην ΥΟΟ έκανε παράλληλα και ένα master, Architecture and Digital Media MA, στο Πανεπιστήμιο του Westminster.

Έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη διάφορων projects, μεταξύ άλλων στις Φιλιππίνες, το Χονγκ Κονγκ και το Μαϊάμι. Δοκιμάζοντας το επιχειρηματικό της πνεύμα, η Αναστασία ήταν υπεύθυνη για τη δημιουργία μιας γκαλερί με contemporary art στη Μύκονο το 2008 και το 2009, μετατρέποντας ένα κτίριο 74 τετραγωνικών σε σύγχρονο χώρο τέχνης.

Όλα τα παραπάνω δε θα είχαν ενδεχομένως καμία περαιτέρω σημασία, αν όμως δεν μεταφράζονταν σε μια ασταμάτητη πηγή έμπνευσης για την ίδια. Εξάλλου, είμαστε το σύνολο των αποφάσεων που κάποτε πήραμε, των βημάτων που κάποτε πατήσαμε, των μαθημάτων που πήραμε. Η αρχιτεκτονική την εμπνέει – μεταξύ άλλων στην ισορροπία μεταξύ πειθαρχίας και δημιουργικότητας.

Τα αγαπημένα της υλικά δημιουργίας ενίοτε είναι απρόσμενα: λατρεύει το μάρμαρο και το τιτάνιο, όσο και τα διαμάντια και τον χρυσό. Δε μπορεί να ξεχωρίσει ένα αγαπημένο χρώμα, δουλεύει με το άσπρο και το μαύρο, όσο και με το κίτρινο, το κόκκινο και το μπλε.

Εμπνέεται από τους ζωγράφους Kandinsky, Rothko και Basquiat, όσο και από τους επικούς αρχιτέκτονες Le Corbusier και Niemeyer.

Πιστεύει στις συνεργασίες, η αγορά άλλωστε έχει κατακλυστεί από ονόματα που ενώνουν δυνάμεις σε capsule collections. Η ίδια, παιδί αυτής της γενιάς, θα απολάμβανε έναν αντίστοιχο διάλογο με νέους και ανατρεπτικούς δημιουργούς με φρέσκιες ιδέες. Παραδέχεται όμως πως ευσεβής της πόθος σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου όλα είναι δυνατά, θα παρέμενε μια συνεργασία με την θρυλική Εlsa Peretti.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, στο μυαλό της η γυναίκα – έμπνευση παίρνει τη μορφή της μητέρας της, της αδερφής της, της ανιψιάς της, των δυνατών γυναικών της οικογενείας της, αλλά και του περιβάλλοντος γύρω της. Είναι η κάθε γυναίκα που θέλει να δείχνει ακριβώς όπως νιώθει: μοναδική.

Πιθανότατα για αυτό η Αναστασία Καίσαρη να ακούει, να νιώθει, να παρατηρεί. Την εμπνέει το Ελληνικό πάθος, ως μέρος της ταυτότητας μας. Το βρίσκει συναρπαστικό, όσο αρμονικός είναι και ο τρόπος που κόβονται τα διαμάντια. Την εμπνέει η ίδια η διαδικασία του να παίρνεις κάτι ακατέργαστο και να το μεταμορφώνεις στο εξ ορισμού πιο λαμπερό αντικείμενο.

Όλα ξεκινούν βεβαίως από την επιλογή του υλικού – είναι συχνά η πρώτη απόφαση που παίρνει και την οδηγεί αυτόματα σε συναρπαστικά, απρόσμενα μονοπάτια.

Ίσως τελικά αυτό να ορίζει την πολυτέλεια σήμερα: να χαράσεις το δικό σου προσωπικό μονοπάτι, φέρνοντας νέους όρους και κανόνες στο παιχνίδι. Με τόλμη, χιούμορ και πείσμα. Όπως ακριβώς και τα κοσμήματα που φέρουν την υπογραφή της.

//

https://www.anastasiakessaris.com

Διαβάστε επίσης:

Tο mega yacht με την υπογραφή του Giorgio Armani

Η Γένεσις του Κόσμου στην Πελοπόννησο

Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Γυναίκες που μας εμπνέουν