Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Η Dom Pérignon γιορτάζει την κληρονομιά του Basquiat

Εδώ και 103 χρόνια, φέρει το όνομα και συνεχίζει την παράδοση του -πιθανότατα διασημότερου- Βενεδικτίνου μοναχού και παράγεται στην επαρχία Καμπανία της Γαλλίας. Δεν χρειάζεται συστάσεις, άλλωστε, η Dom Pérignon θεωρείται σαφέστατα η επιτομή της πολυτέλειας εδώ και δεκαετίες.

Βεβαίως, ωε λάτρης των τεχνών και για να προσελκύει και νεότερες γενιές, συνεχίζει τη συνεργασία με δυναμικές προσωπικότητες, όπως για παράδειγμα τη Lady Gaga και τον Jeff Koons για σχέδια μπουκαλιών ειδικής έκδοσης.

Πλέον, η Dom Pérignon γιορτάζει την ασταμάτητη δύναμη της κληρονομιάς του Jean-Michel Basquiat για να ανοίξει επίσημα τη φθινοπωρινή σεζόν.

Τα Vintage κουτιά και τα μπουκάλια της Dom Pérignon του 2015 ανανεώνονται με αφηρημένα έργα τέχνης, που αντικατοπτρίζουν τη γοητεία του έργου του διάσημου νεοεξπρεσιονιστή Basquiat, όπως αυτή αποτυπήθηκε στη δουλειά του, πίσω στο 1983.

Έτσι, η μυτερή ετικέτα βουτάει σε παστέλ αποχρώσεις, σχηματίζοντας ασπίδες μπουκαλιών γεμάτες δημιουργική έκφραση.

Για τους απανταχού συλλέκτες, να σημειωθεί πως η εν λόγω συλλογή θα είναι από εβδομάδα διαθέσιμη για αγορά από το Selfridges προς £220 GBP.

Διαβάστε επίσης:

Ο οίκος Rabanne αποκαλύπτει την πιο πολύτιμη τσάντα χειρός του κόσμου

Recycled & electric 911: Ανάγκη ή ύβρις;

Ένα διαμέρισμα γεμάτο αγάπη