Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Επιστροφή στο μέλλον του επικού design: Το πιο εμβληματικό έργο του Marcel Breuer επανασυστήνεται στις επόμενες γενιές

Η καρέκλα Wassily, ίσως το πιο εμβληματικό έπιπλο που σχεδίασε ποτέ ο μαέστρος της αρχιτεκτονικής Marcel Breuer, απέκτησε μόλις νέα ταυτότητα – με την υπογραφή της Knoll.

Επεκτείνοντας τη συνηθισμένη του εμφάνιση (σε γυαλιστερό χρώμιο) πλέον επανασυστήνεται σε τρία νέα εξαιρετικά ματ φινιρίσματα – σε σκούρο κόκκινο, λευκό και οnyx, κάθε αντίστοιχη απόχρωση ενσωματώνεται στο κυρτό, σωληνωτό πλαίσιο και συνδυάζεται με δερμάτινους ιμάντες.

Για μια νότα εξατομίκευσης, διατίθεται επίσης μια σειρά από χρωματικές επιλογές για τους επιμέρους ιμάντες στήριξης, προσφέροντας ευελιξία.

Για την ιστορία, η περίφημη Wassily Chair παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1925 – και έγινε μακράν το πιο εμβληματικό κομμάτι με την σχεδιαστική υπογραφή του Breuer. Παρόλο που γεννήθηκε κατά τα χρόνια της μαθητείας εκείνου, το έργο ενσωματώνει ολόκληρη τη σχεδιαστική φιλοσοφία του κινήματος Bauhaus. Το ίδιο το πλαίσιο άντλησε μάλιστα έμπνευση από το σχήμα ενός πλαισίου… ποδηλάτου με επιρροές από το κίνημα De Stijl.

Να σημειωθεί πως όλες οι νέες επιλογές για τη σύγχρονη αναπλαισίωση της Wassily Chair είναι προς το παρόν διαθέσιμες για αγορά μέσω της Knoll.

Οι συλλέκτες ανάμεσά σας, σπεύσατε.

Διαβάστε επίσης:

NBG Securities: Οι νεότερες εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

Lamda Development: Με αυξημένες τιμές κατά 10% οι νέες κατοικίες στο Ελληνικό – mononewsTV

Δ. Μηχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ευημερία της κοινωνίας