• Architecture & Design

    Επική σύγκλιση ιαπωνικής και σκανδιναβικής αισθητικής


    Οι Bjarke Ingels και Leon Rost υπογράφουν τον σχεδιασμό της υπέροχης τριπλέτας βιλών στο νησί Sagishima της Ιαπωνίας.

    Το αρχιτεκτονικό στούντιο BIG και η ιαπωνική Not A Hotel – γνωστή στον τομέα της φιλοξενίας – συνεργάστηκαν για τον σχεδιασμό τριών βιλών που βρίσκονται στο νησί Sagishima της Ιαπωνίας.

    Με επικεφαλής τους θρυλικούς αρχιτέκτονες Bjarke Ingels και Leon Rost, οι εν λόγω βίλες αποτελούν μια σύγκλιση της ιαπωνικής και της σκανδιναβικής αισθητικής σχεδιασμού.

    Η ιδέα γεννήθηκε από τη σύγκλιση των δύο πολιτισμών, όταν η Ιαπωνία άνοιξε τα σύνορά της στα διεθνή ταξίδια. Τα ιαπωνικά και τα σκανδιναβικά σχέδια ευνοούν ομοίως τον μινιμαλισμό και τη χρήση φυσικών υλικών.

    Τα δωμάτια διαθέτουν ξύλινη οροφή και δάπεδο από σχιστόλιθο και ανοίγουν στον ωκεανό με πανοραμικά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Οι καμπύλοι πήλινοι τοίχοι προσφέρουν ένα ζεστό, αλλά απλό σχήμα στο χώρο.

    Το τρίο ονομάζεται επίσημα “Not A Hotel Setouchi”, οικειοποιώντας το όνομα της αντίστοιχης περιοχής της Ιαπωνίας, και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό ακρωτήριο του νησιού, προσφέροντας θέα στην εσωτερική θάλασσα του Seto.

    Όντας ξεκάθαρα ένα κλείσιμο του ματιού στα κλασικά ιαπωνικά μονοώροφα σπίτια, όλες οι βίλες είναι πράγματι μόνο ενός ορόφου, εντούτοις όμως περιέχουν τρία ή τέσσερα υπνοδωμάτια.

    Οι κυκλικές βίλες αγκαλιάζουν επίσης το φυσικό ανάγλυφο – το γρασίδι ξεκινά ακριβώς εκεί που τελειώνει η θεμελίωση της βίλας.

    «Η σχεδιαστική μας προσέγγιση για το NOT A HOTEL Setouchi δεν ήταν να επιβάλλουμε τις ιδέες μας στον περιβάλλοντα χώρο. Αντίθετα, περιλάμβανε εξερεύνηση, παρατήρηση και κατανόηση του τοπίου.

    Οραματιστήκαμε πώς να αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτό το ξεχωριστό και αξιοσημείωτο έδαφος και επικεντρωθήκαμε σε ένα σχέδιο που αντικατοπτρίζει την κομψότητα της παραδοσιακής ιαπωνικής αρχιτεκτονικής», δήλωσε ο Ingels.

    «Η Ιαπωνία είναι ένας από τους πολιτισμούς, όπου η δέσμευση για τη χειροτεχνία και τη φροντίδα για την ποιότητα παραμένει ανέπαφη.

    Η ειλικρίνεια και η απλότητα της δομής και η προσεκτική επιλογή των υλικών μπορούμε να πούμε ότι έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τόσο την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ιαπωνίας όσο και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική της Δανίας.

    Ίσως αυτός είναι ο λόγος που όταν πηγαίνω στην Ιαπωνία, νιώθω πάντα σαν να επιστρέφω σπίτι».

    Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026 και οι πωλήσεις για τις βίλες “Not A Hotel Setouchi” θα ανοίξουν σύντομα.

    Διαβάστε επίσης:

    Casa Gaia Μύκονος: Θέα 270 μοιρών σε όλο το Αιγαίο

    Limited Edition: TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963

    Άλλαξε χέρια η Ferrari Dino 246 GTS του 1972 της Cher



    ΣΧΟΛΙΑ