• Architecture & Design

    Ένας νέος θρύλος: Semele στην Τήνο


    Το αρχιτεκτονικό γραφείο των WODA Studio London υπογράφει την αριστουργηματική βίλα που αναδύεται σαν γλυπτό από το βουτηγμένο στους θρύλους και την ιστορία τοπίο της Καρδιανής.

    Το Semele είναι ένα νεόκτιστο σπίτι στο νησί της Τήνου. Οι εσωτερικοί χώροι βρίσκονται κάτω από το υπάρχον έδαφος με αυλές που παρέχουν φυσικό φως και αερισμό. Το μεγαλείο της απέραντης θέας στη θάλασσα συμπληρώνεται και πλαισιώνεται από πολυεπίπεδους και γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους.

    Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή, εν προκειμένω, είναι το παν: το Semele βρίσκεται σε μια χερσόνησο δίπλα σε δύο αμμώδεις παραλίες (Άγιος Πέτρος και Καλύβια) και έχει δυτικό προσανατολισμό, επιτρέποντας ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα.

    Αυτή η μοναδική βίλα αναδύεται ως γλυπτό από το τοπίο της Τήνου, που συνδυάζεται με το υπέροχο κυκλαδίτικο περιβάλλον της. Μόνο φυσικά υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί, με σεβασμό στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, αλλά με μοντέρνα στοιχεία. Σε περίοπτη θέση, με θέα στην παραλία των Καλυβίων, η βίλα εξασφαλίζει απόλυτη ιδιωτικότητα και άνεση. Ενώ η ελκυστική σχεδίασή της ακολουθεί τον περιβάλλοντα χώρο πιστά, για να εξασφαλίσει απεριόριστη θέα στη θάλασσα σε όλο το ακίνητο.

    Χτισμένη σε ένα οικόπεδο 4.700 τ.μ. και εμβαδού 300 τ.μ., η βίλα διαθέτει 6 υπνοδωμάτια με ιδιωτικά μπάνια, σαλόνι με ανοιχτή κουζίνα και πισίνα υπερχείλισης με μεγάλους εξωτερικούς χώρους – καθιστικού και μπάρμπεκιου.

    Τα παράθυρα, από το δάπεδο μέχρι την οροφή, κοσμούν κάθε δωμάτιο, επιτρέποντας την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο και το εκάστοτε ηλιοβασίλεμα πάνω από τη γραφική παραλία.

    Να σημειωθεί πως η Καρδιανή είναι ορεινό χωριό της Τήνου και βρίσκεται στη ΝΔ πλευρά της νήσου. Βρίσκεται 3,5 χλμ πριν τα Υστέρνια, κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού Πατέλες σε ύψος 260 μ με θέα το νησί της Σύρου και την Ερμούπολη. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, ξεχωριστή για τις φυσικές ομορφιές της, την υπέροχη αρχιτεκτονική της, αλλά και για την ιστορία της που χάνεται στο βάθος 3.000 χρόνων.

    ABOUT THE ARCHITECTS

    Το Woda_Studio είναι ένα γραφείο αρχιτεκτονικής που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2021 και ειδικεύεται σε οικιστικά, εμπορικά έργα αλλά και έργα φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ηπειρωτική Ευρώπη.

    Η διαδικασία σχεδιασμού τους είναι μια διαδικασία εξερεύνησης και εφεύρεσης, που βασίζεται σε ανάλυση, έρευνα και επανάληψη. Δημιουργούν έτσι απλούς και κομψούς χώρους που συνδυάζουν πρακτικότητα και περιβαλλοντική αρμονία.

    //

    Architects: Woda Studio London

    Interior & Visuals: Studiotaf

    https://www.wodastudio.co.uk

    https://www.studiotaf.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Μεξικό ή Σαλαμίνα;

    Welcome to Miami: Πώς ο τυφώνας Ίρμα γέννησε ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι

    Κατοικία Mavro Vouni με την υπογραφή του Bernard Delacoste



    ΣΧΟΛΙΑ