Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Ένα βασίλειο που αψηφά τα όρια του χρόνου

One&Only Aesthesis

Το λονδρέζικο στούντιο σχεδιασμού Muza Lab δημιούργησε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του One&Only Aesthesis Resort.

Το θέρετρο βρίσκεται στη Γλυφάδα και περιλαμβάνει λόμπι, βίλες, εστιατόρια, μπαρ, beach club και σπα – μέσα σε 21 εκτάρια προστατευόμενου δασικού αποθέματος και κοντά στα άχρονα θαύματα της ελληνικής πρωτεύουσας.

Η Athens Riviera, χαρακτηρίζεται από το ήπιο, μεσογειακό της κλίμα, την πλούσια βλάστηση και τις πολυτελείς παραθαλάσσιες κατοικίες της. Έτσι, το Muza Lab εμπνεύστηκε από την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής κατά την ανάπτυξη του συνολικού σχεδιαστικού σχεδίου, καθώς και από έξι φυσικά στοιχεία – φωτιά, νερό, γη, αέρας, μέταλλο και φως.

Επομένως, το φυσικό φως είναι παρόν σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από τις λειτουργίες τους, με μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν τόσο στο φως όσο και στη φύση να εισχωρούν στα δωμάτια. Αντίστοιχα, η τοπική πέτρα και το μάρμαρο χρησιμοποιούνται επίσης σε όλο το σχέδιο, ενώνοντας τους χώρους, υποστηρίζοντάς τους.

Το στούντιο στράφηκε επίσης στο design των μέσων του αιώνα, όταν επέλεξε φινιρίσματα και έπιπλα, τα οποία παραπέμπουν σε μια εποχή κατά την οποία η Ριβιέρα βρισκόταν στο απόγειό της.

Σύμφωνα με το Muza Lab, οι μίνιμαλ εσωτερικοί χώροι του λόμπι εστιάζουν στα τοπικά υλικά, ενώ η ουδέτερη χρωματική παλέτα αναδεικνύεται από γεωμετρικά μοτίβα και υφαντά δερμάτινα κομμάτια, που εξυμνούν τις βιομηχανίες δερμάτινων ειδών στην Ελλάδα.

Τα μπανγκαλόουζ συγκεντρώνονται γύρω από μεγάλες βεράντες και πισίνες και το εσωτερικό τους χαρακτηρίζεται από μια παλέτα χρωμάτων καφέ, μπεζ και μπλε.

Φωτεινά υφάσματα και ξύλο βελανιδιάς ενώνονται με δερμάτινα και υφαντά είδη που ζωντανεύουν τα υπνοδωμάτια και δημιουργούν μια αυθεντική ατμόσφαιρα ειδικά για την περιοχή.

Τα μπάνια σε κάθε μπανγκαλόου είναι γεμάτα με μπρούτζινα φωτιστικά και πέτρινες μπανιέρες, δίνοντάς τους έναν αέρα διαχρονικότητας.

Τα ντους, τα φωτιστικά, οι τοίχοι και τα δάπεδα από φυσική πέτρα και τα φωτεινά υφάσματα συνεχίζουν να προσφέρουν έναν αέρα quiet luxury.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Muza Lab, που ιδρύθηκε από τους Nathan Hutchins και Inge Moore, είναι ένα στούντιο σχεδιασμού με έδρα το Λονδίνο που δραστηριοποιείται διεθνώς στους τομείς της κατοικίας και της φιλοξενίας – από safari lodges στη Μποτσουάνα και θέρετρα στις Μαλδίβες, μέχρι superyachts και ιδιωτικά σαλέ. //https://www.muzalab.com/

Διαβάστε επίσης:

Astir Marina Βουλιαγμένης: Ο απόλυτος luxury shopping προορισμός

Ανακαλύπτουμε τη νέα συλλογή του Vincent Van Duysen – και τον υποβάλλουμε σε μίνι ανάκριση

Η BMW διχάζει – και δείχνει να το διασκεδάζει