• Architecture & Design

    Ένα διαφορετικό Ταξίδι στην Τήνο


    Το Taxidi, που ιδρύθηκε από τον Μάνθο Καλούμενο και τη Virginie Muys, είναι ένας ευέλικτος δημιουργικός χώρος στην Χώρα της Τήνου, που προωθεί την καλλιτεχνική έκφραση και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

    Σχεδιασμένο από τα κοινά όνειρα του Μάνθου Καλούμενου, με καταγωγή από το χωριό Καρδιανή της Τήνου, και της Virginie Muys, με τη γαλλοβελγική κληρονομιά, δεν είναι παρά ένας χώρος βαθιά ριζωμένος στον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα.

    Η Τήνος, βεβαίως, μας έχει από καιρό κακομάθει σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική, το design, την τέχνη – παραμένει η ίδια ένα κομψοτέχνημα, μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και ταυτόχρονα κέντρο αυτής.

    Έτσι και αυτός ο χώρος – εμπνευσμένος ξεκάθαρα από το ποίημα του Καβάφη «Ιθάκη», προσκαλεί τους επισκέπτες να επιβραδύνουν, να μάθουν, να ακούσουν, να συνδεθούν και να μοιραστούν – σε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

    Λειτουργώντας ως κόμβος για καλλιτεχνικές ανταλλαγές, είναι ταυτόχρονα καφέ, κατάστημα, γκαλερί και εργαστήριο – όλα σε ένα.

    Εδώ, άτομα κάθε ηλικίας και πάθους συγκλίνουν, γιορτάζοντας την πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά της Τήνου και προάγοντας την πολιτιστική αναζωογόνηση. Στο καφέ δίνεται έμφαση στη χρήση τοπικών, εποχιακών και βιολογικών υλικών.

    Από φρέσκα βότανα που καλλιεργούνται εδώ, μέχρι συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές (όπως η Verve για χυμούς και η Rhoeco για αφεψήματα από βότανα) έως τον καφέ, που προέρχεται από την Kudu, αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση του για αυθεντικότητα και την ποιότητα.

    Σε κάθε γωνιά του, άλλωστε, υπάρχει και μια ιστορία που περιμένει να ανακαλυφθεί – μια ιστορία δεξιοτεχνίας, παράδοσης και κοινότητας.

    Τελικά, είναι ταγμένο στο να χτίσει μια γέφυρα ανάμεσα στην απεριόριστη φυσική ομορφιά που έχει να προσφέρει η Τήνος και στους καλλιτέχνες και τεχνίτες που εμπνέονται από το νησί.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρθουρ Φιτσγουίλιαμ: Νέος «άρχοντας» στο Μανδράκι της Ύδρας

    Xephota: μια οικία που μοιάζει με γλυπτό αναδύεται στους Παξούς

    «Πειράζοντας» την τελειότητα



    ΣΧΟΛΙΑ