• Architecture & Design

    Έκρηξη χρωμάτων: Loft 16 στην Καλαμάτα

    • Της Ντόγιας Καρολίνη


    Φωλιασμένο μέσα σε ένα νεοκλασικό οικοδόμημα στην καρδιά της πόλης, αυτό το μεγάλο διαμέρισμα έχει μετατραπεί τόσο σε ένα παραδεισένιο καταφύγιο όσο και σε ένα καταφύγιο βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.

    Αγκαλιάζοντας την έννοια της διαβίωσης σε ανοιχτό χώρο και της μείωσης του όγκου, τα τούβλα claustra έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά για να οριοθετούν την κουζίνα από το σαλόνι, επιτρέποντας την ελεύθερη ροή του φυσικού φωτός και τον χορό των σκιών.

    Στην είσοδο του διαμερίσματος, ένας αιωρούμενος μπλε κύβος προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες να σταματήσουν και να χαλαρώσουν στην αγκαλιά του ως ένα άνετο καθιστικό και εσοχή ανάγνωσης.

    Είναι σαφές, οι αρχιτέκτονες είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα διασκεδαστικό εσωτερικό, με πινελιές χρωμάτων και υφών, χωρίς να αφήσουν το χώρο να δώσει την αίσθηση του ακατάστατου.

    «Η σχεδιαστική μας φιλοσοφία περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών υλικών και απλών γεωμετριών για την επίτευξη αρμονικής ισορροπίας μεταξύ λειτουργικότητας και αισθητικής, επιτυγχάνοντας ένα σχέδιο που είναι ταυτόχρονα διαχρονικό και όμορφο.


    Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες μας κυμαίνονται από την ανάπτυξη ιδεών και τον σχεδιασμό του χώρου μέχρι την επιλογή χρωμάτων και υλικών, καθώς και τον σχεδιασμό επίπλων κατά παραγγελία.

    Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας για να ζωντανέψουμε το όραμά τους, με στόχο πάντα να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες τους με κάθε έργο», εξηγούν οι interior designers.

    //

    Design team: Villy Koumani, Argiris Sarris

    Photography @Liakopoloslife

    https://www.norma-interiors.com

    Διαβάστε επίσης:

    Architectural Digest: Τα 12 ξενοδοχεία με το ωραιότερο design στα ελληνικά νησιά (pics)

    Ολική ανακατασκευή του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Discovery από την AMK Architecture & Design

    Lucida in Cairo: Το νέο γαστρονομικό hotspot που αναμένεται να «σκίσει» στα διεθνή βραβεία architecture & interior design της χρονιάς

     



    ΣΧΟΛΙΑ