Στο βορειοανατολικό τμήμα της Κέρκυρας, σε ένα κατάφυτο τοπίο με έντονο ανάγλυφο και σε υψόμετρο 250 μέτρων, συναντά κανείς μια εντυπωσιακή εξοχική κατοικία, που περιμένει τον δικό της, σύγχρονο, Οδυσσέα.
Η Casa Odyssia, όπως ονομάζεται η κατοικία, είναι έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου konstantinos stathopoulos | KRAK. architects, το οποίο συμμετείχε με αυτήν στην 10η Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων.
Η κατοικία είναι συνολικά 142 τ.μ. με δυνατότητα επέκτασης στον χώρο κάτω από το καθημερινό. Ο χώρος αυτός, στεγασμένος με πλάκα, διαμπερής και με μεγάλα ανοίγματα, γίνεται ένα με το τοπίο και λειτουργεί ως ημιυπαίθριος χώρος κατά τους θερινούς μήνες.
Μια κυκλική τομή λούζει το καθημερινό με άπλετο φως, όπου ανάλογα με την θέση του ήλιου, δημιουργείται ένα ξεχωριστό παιχνίδι από φως και σκιές.


Τίτλος έργου: Casa Odyssia
Τυπολογία: Εξοχική κατοικία
Τοποθεσία: Κέρκυρα
Αρχιτεκτονική μελέτη: konstantinos stathopoulos | KRAK. Architects
Κατασκευή – Ανάπτυξη έργου: C3 Corfu Constructions
Επιφάνεια: 142 τ.μ.
Κατάσταση: Υπό κατασκευή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ινδία: «Ούτε μια σταγόνα νερού» στο Πακιστάν λέει μετά τις εχθροπραξίες στο Κασμίρ
- Ηγουμενίτσα: Έσπασε ο καταπέλτης πλοίου και δεν μπορούσε να βγει ο κόσμος – Τους απεγκλώβισαν με «καλάθι» της Πυροσβεστικής
- Ανοδικά έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές – Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2019 επέκτεινε ο FTSE 100
- Ο μακροβιότερος CEO τράπεζας στην Ευρώπη δίνει την διαδοχή στο γιο του – «Δεν χτίζω δυναστεία» αναφέρει
