Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Στην υπερμεγέθη αυτή Birkin μπορείτε να ξαπλώσετε

BIRKIN HERMES

Αυτή η Birkin, με την υπογραφή του του Trevor Gorji, χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια κατασκευής.

Η τσάντα Birkin της Hermès προφανέστατα δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις – μάλιστα, έχει προ πολλού αναδειχθεί σε πολιτιστικό φαινόμενο. Ένα τοτέμ αποκλειστικότητας και δείγμα χειροποίητης αριστοτεχνίας, η τσάντα είναι το απόλυτο status symbol από τη γέννησή της το 1984.

Βεβαίως, από τότε έως σήμερα, έχουν δημιουργηθεί εξαιρετικά σπάνιες εκδόσεις της, για τις οποίες οι απανταχού συλλέκτες θα έδιναν τα πάντα για να τις αποκτήσουν. Λόγω της δημοτικότητάς της, αυτή η τσάντα έχει όμως υποστεί και πολλά δεινά, δεν ήταν λίγες οι απάτες που έγιναν στο όνομα της (σκεφτείτε μόνο τα MetaBirkin NFT του Mason Rothschild).

Πλέον, ο καλλιτέχνης Trevor Gorji αποφασίζει να πάρει μέρος σε όλο αυτό παρουσιάζοντας την υπερμεγέθη Birkin του.

Παρόλο που υπήρξαν δημιουργίες εμπνευσμένες από την Birkin στο παρελθόν, ο Trevor Gorji’s μπορεί να είναι υπερήφανος, μιας και καταφέρνει να πρωτοτυπήσει. Αντί να την αντιγράψει απλώς, ο ιδρυτής της Fugazi αποφασίζει να την υπερμεγεθύνει – σε απίστευτα υπερβολικό βαθμό.

 

Αν και μπορείτε να μεταφέρετε την τσάντα με τους εξαιρετικά μεγάλους ιμάντες της, θα είναι μάλλον δύσκολο, λόγω του μεγέθους της. Αλλά αν κουραστείτε, μπορείτε απλώς να ξαπλώσετε μέσα της. Ναι, η εν λόγω τσάντα είναι τόσο μεγάλη.

Εμφανιζόμενη στην χαρακτηριστική πορτοκαλί απόχρωση του γαλλικού οίκου, η τσάντα ολοκληρώνεται με το ξεχωριστό μεταλλικό υλικό και το πτυσσόμενο πτερύγιο της Birkin.

Αντί όμως του περίφημου «Hermès Paris – Made in France», η τσάντα αναγράφει με χρυσά γράμματα «Trévor Gorji – Made in China».

Να σημειωθεί πως για τη δημιουργία της χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια. Ενώ για να την επιδείξει, ο Gorji βγήκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης από όπου και δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες στο Instagram προφίλ του.

Και, ναι. Για όσους έχουν την απορία, ήδη το προφίλ του έχει κατακλειστεί, σύμφωνα με την έγκριτη Βίβλο της μόδας, BOF, από παραγγελίες συλλεκτών.

 

Διαβάστε επίσης:

Η BMW παρουσιάζει το πρώτο της high fashion αυτοκίνητο, εμπνευσμένο από τη Naomi Campbell

A’ Design Award Silver 2024 για το Serpentine House

Επιστροφή στο μέλλον του επικού design: Το πιο εμβληματικό έργο του Marcel Breuer επανασυστήνεται στις επόμενες γενιές