Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Μπορεί το graphic design να κερδίσει τις εκλογές;

Ο Shepard Fairey ετοιμάζεται να γράψει εκ νέου ιστορία – αυτή τη φορά, σχεδιάζοντας την επίσημη προεκλογική αφίσα της Kamala Harris – με τίτλο “FORWARD”.

Ο πολιτικός ακτιβισμός ήταν πάντα ο βασικός πυλώνας της άνω των τριών δεκαετιών καριέρας του θρυλικού graphic designer Shepard Fairey.

Ανάμεσα στις πολλές αφίσες και τις τοιχογραφίες (σε μέγεθος κτιρίου), που έχει παρουσιάσει και για τις οποίες έχει βραβευτεί, ήταν άλλωστε και το έργο Fairey’s HOPE (2008) που έγινε ένα από τα σύμβολα της νεώτερης πολιτικής ιστορίας των ΗΠΑ – με πρωταγωνιστή τον τότε υποψήφιο για την προεδρία Barack Obama, κάνοντας τον κόσμο να μιλάει για τη δύναμη του design, ω ναι, ακόμη και στην πολιτική.

Βεβαίως, ο καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες ήρθε ξανά στο προσκήνιο το 2016, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία με το έργο του “Liberté, Egalité, Fraternité”.

Πλέον, καθώς η κούρσα για τον Λευκό Οίκο εντείνεται και οι ταχύτητες μοιάζουν να πιάνουν τελικές, ο Fairey επιστρέφει με το νέο του έργο – με τίτλο FORWARD (2024), αφιερωμένο στον αγώνα της Kamala.

«Έχουμε μια πολύ πραγματική ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο Fairey μέσω Instagram. «Αν δράσουμε εγκαίρως και ψηφίσουμε όλοι με σοφία, τότε μπορούμε να θέσουμε την επιθυμία μας για έναν υγιή πλανήτη με ισότητα -μακριά από τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία- και δίκαιη πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες για όλους στον σωστό δρόμο.»

Ο σχεδιαστής ανέφερε πως δεν πληρώθηκε για τη δημιουργία του έργου και δεν επωφελείται οικονομικά από την προώθηση της εκστρατείας της Harris.

«Αντίθετα, εμπνεύστηκα για αυτό καθαρά από την ευχή και το όραμα μου για ένα καλύτερο μέλλον. Ας φτάσουμε εκεί μαζί!», συνεχίζει.

Να σημειωθεί πως οι Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ θα διεξαχθούν την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2024.

obeygiant.com

Διαβάστε επίσης:

Πηγαίνοντας πίσω στο μέλλον του design