Η νέα ξενοδοχειακή άφιξη από την Grivalia Hospitality θέτει ψηλά τον πήχη των ξενοδοχειακών προδιαγραφών, αλλά και της γαστρονομικής σκηνής του νησιού μέσα από το Matsuhisa Paros που θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες στις 15 Ιουλίου.

Σε ιδανική τοποθεσία πάνω στην παραλία Πιπέρι, το Avant Mar συνδυάζει μοναδικά την αύρα της θάλασσας και την αίσθηση του κυκλαδίτικου καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο του ανοίγματος του ξενοδοχείου, ο Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να καλωσορίζουμε και επίσημα το Avant Mar στην Πάρο. Το Avant Mar ήρθε για να δώσει νέα πνοή στον αγαπημένο αυτόν τόπο και να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν που προσφέρεται εδώ.

Έπειτα από μία πολύ επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο, το νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι σε όλα τα επίπεδα έτοιμο για να υποδεχτεί επισκέπτες από όλον τον κόσμο και να τους προσφέρει μία εμπειρία φιλοξενίας πολύ υψηλών προδιαγραφών».

Με όνομα που εμπνέεται από τον μετα-μοντερνισμό και το κίνημα της “Avant Garde”, το Avant Mar παρουσιάζεται στο κοινό του, πέρα από τις συμβατικές νόρμες και συγκεκριμένα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν νέες διαστάσεις φιλοξενίας.

Μπροστά από τη θάλασσα σημαίνει το όνομά του, ενώ εκεί στηρίζεται και το λογότυπο του ξενοδοχείου, που απεικονίζει το αλμυρίκι.

Σε ξεχωριστή θέση σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, αλλά και στην πραγματική του διάσταση στην παραλία Πιπέρι, το σύμβολο των παραλιών της Μεσογείου, το αλμυρίκι εμπεριέχει όλη την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού εκφράζοντας απόλυτα τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου.

Αίσθηση κυκλαδίτικης φιλοξενίας

Με δυναμικότητα 38 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων επτά πολυτελών σουιτών, καθεμία με ιδιωτική plunge pool, καθώς και της “The Avant Mar Premium Sea View Suite”, η διαμονή στο Avant Mar αντικατοπτρίζει την αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία με γνώμονα την απόλυτη άνεση για τους επισκέπτες.

Όλα τα δωμάτια έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, με κύριο υλικό το λευκό μάρμαρο, ως χαρακτηριστικό ελληνικό στοιχείο, ενώ η κυριαρχία των ανοιχτών χρωμάτων και των φυσικών περασμάτων του φωτός και του αέρα στους εσωτερικούς χώρους δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ευεξίας, ως συνέχεια της φυσικής παλέτας του τοπίου της Νάουσας.

Κάθε στοιχείο εναρμονίζεται με το νησί, όπως το δάπεδο, που τοποθετείται τόσο στα δωμάτια όσο και στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και το οποίο αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού πλακόστρωτου που συναντάται σε οικισμούς του νησιού, αυτή τη φορά με ακανόνιστες πλάκες λευκού μαρμάρου και υπόλευκους αρμούς.

Το ξενοδοχείο απλώνεται γύρω από μια πισίνα μήκους 55 μέτρων, η οποία έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να δημιουργεί την αίσθηση ένωσης με τη θάλασσα σαν μία όαση χαλάρωσης για τους επισκέπτες.

Η εσωτερική σχεδίαση του Avant Mar αντλεί έμπνευση από το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον του ελληνικού νησιωτικού τοπίου.

Στόχος της αρχιτεκτονικής μελέτης του Tense Architecture Network με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ, Τηλέμαχο Ανδριανόπουλο, ήταν η δημιουργία ενός αυθεντικού χώρου φιλοξενίας που να ανταποκρίνεται σε υψηλές προδιαγραφές και απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του τόπου και της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Στον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου απαντώνται στοιχεία της παριανής αρχιτεκτονικής, όπως καμάρες, εσοχές, γεωμετρικά μοτίβα και ακανόνιστα σχήματα.

Οι καμπυλόμορφες επιφάνειες και τα ανάγλυφα στοιχεία, καθώς και ο συνδυασμός των αποχρώσεων του μπλε της θάλασσας, του λευκού των παραδοσιακών κυκλαδίτικων σπιτιών και της χρυσής απόχρωσης της άμμου, στη βάση του concept που επιμελήθηκε η Chadios Architects, συνθέτουν τη χρωματική παλέτα του Avant Mar και δημιουργούν μια μοναδική αισθητική που εναρμονίζεται με το εξωτερικό περιβάλλον.

Σε ένα ξενοδοχείο που εκφράζει την απλότητα της πολυτέλειας, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα γνωρίσουν τις δημιουργίες του γνωστού σχεδιαστή Nikos Koulis στη high-end μπουτίκ “Nikos Koulis Jewels” που φιλοξενεί στους χώρους του.

Matsuhisa Paros: Ο γαστρονομικός προορισμός της Πάρου

Το Avant Mar καλωσορίζει για πρώτη φορά το global brand Matsuhisa στην Πάρο και συστήνει τη Nobu-Style Cuisine προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Ο τρισδιάστατος ανάγλυφος τοίχος στην είσοδο οδηγεί σε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που απλώνεται σε έναν μεσογειακό κήπο προϊδεάζοντας τον επισκέπτη για μια έντονη γευστική εμπειρία με φόντο το Αιγαίο.

Παράλληλα, η Ιαπωνική αισθητική ενσωματώνεται συνολικά στην αρχιτεκτονική του εστιατορίου, με ήπιες καμπύλες και ξύλινους κυλινδρικούς σκελετούς, προσθέτοντας στοιχεία εναρμόνισης στον συνολικό χώρο.

Μεταξύ των επιλογών, συναντάμε signature πιάτα του Matsuhisa, όπως το new style sashimi, καθώς και το κλασικό black cod miso, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει το sushi bar.

//
www.avantmar.com

Συντελεστές έργου:
Αρχιτεκτονική μελέτη: Ανδριανόπουλος Τηλέμαχος, Στυλιανού Στέλιος, Μουστάκα Ίρις, Καρύδη Μικελίνα
Interior design: Chadios Architects

(Αρχιτεκτονική μελέτη εσωτερικών χώρων, furniture curation and art direction.
Lead Designer: Κωνσταντίνος Χαδιώς.
Design team: Έλενα Μητκάκη, Κωνσταντίνος Λαβράνος, Πέννυ Παπαργυροπούλου, Γιάννης Αϊβατζιδης, Θάνος Σταβέλας)

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος υπο όρο ο διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων του ΟΣΕ

Γεωργιάδης: Ρεκόρ όλων των εποχών καταγράφουν εφέτος οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Μειώθηκε η ελληνική σημαία μέσα σε 24 μήνες κατά 78 ποντοπόρα πλοία!