ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συστατικά:
1,5 κιλό πατάτες φούρνου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. μηλόξιδο
4 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
την φλούδα από ένα μανταρίνι
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες (αν θέλουμε τις αφήνουμε με την φλούδα).
Τις κόβουμε έτσι ώστε να έχουν όλες το ίδιο περίπου μέγεθος.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε για δέκα λεπτά τις πατάτες.
Μέσα στο πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το βούτυρο, τα σκόρδα, το δενδρολίβανο και τις φλούδες από το μανταρίνι.
Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε και πιέζουμε τις πατάτες με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι να σκάσουν ελαφρά.
Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα δέκα πέντε λεπτά.
Σερβίρουμε σε μία πιατέλα διακοσμώντας με ένα κλαράκι δενδρολίβανο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πιο ζουμερές πανσέτες με νόστιμες πατάτες στο φούρνο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο απολαυστική μακαρονοσαλάτα με… ελληνικό άρωμα!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταγή για την πιο ανοιξιάτικη σαλάτα με ρόκα, φράουλες και παρμεζάνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυβέρνηση σε Κομισιόν για ηλεκτρικό ρεύμα: Δώστε λύση τώρα ή θα το λύσουμε μόνοι μας -Επιτρέψτε Μηχανισμό Υπερεσόδων
- Καραβίας (Eurobank): Ζητάμε πολιτική σταθερότητα, κίνητρα για επενδύσεις, περισσότερες μεταρρυθμίσεις
- Ελλάκτωρ: Με ακίνητα αξίας 80 εκατ. του Χόλτερμαν εξασφαλίζει ρευστότητα η Reds
- Μάχη για το έργο κυβερνοασφάλειας των συστημάτων του δημοσίου αξίας €100 εκατ. – Ποιοι το διεκδικούν